Kırsal alan çalışmalarının yeni adresi Karaburun

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bir yıldır sürdürdüğü kırsal alan çalışmalarının yeni adresi Karaburun oldu.

Kırsal alan çalışmalarının yeni adresi Karaburun
CHP İzmir İl başkanı Ali Engin, İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Musa Çam, Erdal Aksünger ve Mustafa Moroğlu’ nun katıldığı çalışmalarda heyete, Karaburun CHP ilçe başkanı Sezin Taylan ve ilçe belediye başkanı Serdar Yasa’ da eşlik etti.
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, çalışma öncesi ilçe meydanındaki toplantıda yaptığı konuşmada, bir yıldır yaz-kış demeden İzmir’in tüm ilçelerinde çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmaların kısa çay sohbetlerinden ibaret olmadığını belirterek, “Halkımız artık 11 yıldır kendisine anlatılan masala ve ağızlarına çalınmaya çalışılan bir parmak bala kanmıyor. Kendisini padişah sanan genel başkanlarıyla, AK Parti kendi krallığını kurma peşinde ama herkes çok net görüyor ki, ‘kral çıplak’” dedi.

Engin, plansız yapılan rüzgar enerjisi santralleri, balık çiftlikleri ve taş ocakları ile Karaburun’un yok edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

NE İZMİR NE KARABURUN SAHİPSİZ DEĞİL
İl başkanı Engin, “Birileri zenginleşsin diye, Karaburun’u fakirleştirirseniz ona çıkar dur bakalım deriz. Ben yaptım oldu anlayışıyla hareket edip, ormanı yok edeceksin, denizleri öldüreceksin, sonra da kimse karışmasın diyeceksin. Yok öyle yağma, adam gibi araştırmanı yapıp, ilçe halkını, ilgili odaları dinleyip, bu işi en doğru şekilde yapacaksan yap. Yok illa benim dediğim olacak diyorsan, ne İzmir ne de Karaburun sahipsiz değildir” şeklinde tepki gösterdi.

İlçe meydanındaki konuşmaların ardından, milletvekilleri kurulan ekipler ile köy çalışmalarına başlarken, İl başkanı Ali Engin ilçede bazı temaslarda bulundu. Çarşı ve sanayi esnafı ziyaretlerini gerçekleştirirken Engin, özelikle gençlerle yakından ilgilendi. CHP İzmir il başkanlığının bir sonraki kırsal alan çalışma programının, Aliağa ilçesinde gerçekleşeceği bildirildi.

Kaynak: İHA