'Clean Up The World” Türkiye’de De Hayat Buluyor

Çankaya Belediyesi’nin dünyayı çevreden başlayarak temizleme projesi olan “Clean Up The World” ile “Bizler kirletiyoruz, onlar temizliyor” ironisinin ortaya konması amaçlanıyor.

'Clean Up The World” Türkiye’de De Hayat Buluyor
Dünyayı temizleme projesi olan “Clean Up The World” 130 fazla ülkeyle birlikte Türkiye’de de hayat buluyor. Çankaya Belediyesi’nin sosyal sorumluluk kapsamında desteklediği “Clean Up The World projesiyle, “Bizler kirletiyoruz, onlar temizliyor” ironisinin ortaya konması amaçlanıyor.

İMRAHOR VADİSİ TEMİZLENECEK
Güç Koşullardaki Bireyler Derneği üyelerinin (GÜÇKOBİR) ve engelli bireylerin katılımı ile gerçekleşecek etkinlikte ilk olarak İmrahor Vadisi temizlenecek. Proje kapsamında geri dönüşüm, eğitim kampanyaları, kaynak kurtarma projeleri, yarışmalar, sergiler ve toplum bilinçlendirme programları da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede faaliyetler gerçekleşecek.

“1 DAKİKA YAŞA ANLARSIN”
Vadinin temizlenmesinin ardından toplanan atıklar 23 Eylül 2013 tarihinde Sakarya Caddesi’nde geri dönüşüm kutularına atılacak. Burada saat 13.00’de GÜÇKOBİR dansçılarının gösterisiyle başlayacak etkinlikte, Çankaya Belediyesi sosyal hizmetler uzmanları "1 dakika yaşa anlarsın" adlı empati oyununu oynatacak. Gönüllü katılımcıların gözlerinin bağlanarak, topa vurmasının istenmesi gibi oyunların yer aldığı empati oyununda, vatandaşların engelli bireylerin hissedişlerine yönelik farkındalıkları artırılacak.
Kaynak: İHA