Deloitte Türkiye Beşinci Ofisini Adana’da Açtı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Türkiye’yi dünyanın en kolay, en güvenli ve en rekabetçi ticaret yapılan ülkelerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Deloitte Türkiye Beşinci Ofisini Adana’da Açtı
Türkiye’de profesyonel hizmetler alanında faaliyet yürüten Deloitte Türkiye, beşinci ofisini Adana’da açtı. Açılış kapsamında, dış ticarette yaşanan gelişmelerin, vergi ve gümrük mevzuatına etkilerinin de ele alındığı bir de panel düzenlendi.

Panel öncesi konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Adana’nın tekstil sanayinin beşiği olduğunu belirterek, ”Millet olarak 2023 misyonunu milletçe seslendiriyoruz; ‘hayallerimiz geçmişimizden daha geri değil’. Hayallerimizi gerçekleştirebilecek güçteyiz. Bakanlık olarak hedefimiz Türkiye’yi dünyanın en kolay, en güvenli ve en rekabetçi ticaret yapılan ülkelerinden biri haline getirmektir. Kolay ve güvenilir bir ticaret sisteminin işletmelerimizi uluslararası alanda daha da güçlendireceğine, bu yolla ticaretimizin daha da artacağına, nihayetinde ekonomik büyüme ve refahımıza doğrudan pozitif katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Gümrüklerdeki bürokrasiyi azaltarak, büyük kolaylıklar sunduklarını kaydeden Altunyaldız, şöyle devam etti:
”Bizler belgesiz bir gümrük hayal ettik ve bunu gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. İhracatta bürokrasiyi azalttık, belgesiz beyanname dönemi başlattık. Güvenilir firmalarımıza önemli kolaylıklar sağladık. Gümrüğe gelmeden işlemlerini yapabilecekleri elektronik uygulamalar geliştirdik. Yetkilendirilmiş yükümlü firmalara ithalatta da bu hakkı ileride getirmiş olacağız. Yaptığımız uygulamayla dış ticaret dünyamıza 1 trilyon Tl’ye yakın bir maliyet avantajı sağlayacağımızı düşünüyorum.”
Deloitte Türkiye Ceosu Hüseyin Gürer ise konuşmasında, Çukurova Bölgesi’nde çevre ülkelerle vizelerin kaldırılmasıyla ticaret faaliyetlerinin yoğunlaştığını, firmaların ithalat ve ihracatının artmasıyla da bölgenin genişleyen bir yapıdan gelişen bir yapıya geldiğini belirtti.

Gürer, “Deloitte Türkiye olarak Çukurova bölgesine iddialı bir giriş yapıyoruz. Ofisimiz aracılığıyla endüstri alanında bilgi birikimine sahip kadromuzla, denetim, vergi, yönetim danışmanlığı, kurumsal finansman alanında hizmet sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Programa, Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Gümrükler Genel Müdürü Remzi Akçin, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve bazı firma ve STK’ların temsilcileri de katıldı.

Kaynak: İHA