Belediye Konservatuarı Yaz Dönemi Mezunlarını Uğurladı

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Belediye Konservatuarı yaz dönemi kursları, öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Belediye Konservatuarı Yaz Dönemi Mezunlarını Uğurladı
Toplumsal Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine; Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abuzer Gelse, Konservatuar Müdürü Mahmut Yıldırım, Konservatuar Müdür Yardımcısı Mahmut Karadağ, kurs hocaları ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Mahmut Yıldırım, “Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında kurulan Belediye Konservatuarı’nın temel amacı; ülkemizde yozlaşan kültür karşısında başta Adıyaman kültürü olmak üzere, ülkemizin öz kültürünü gençlere öğretilmesini sağlamaktır” dedi.

Yıldırım, konuşmasında şu bilgileri aktardı:
“Kurumumuzda her yıl ortalama 15 dalda eğitim verilmektedir. Eğitim-öğretim döneminde Türk sanat müziği, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, resim, tiyatro, çocuk korosunun yanı sıra yine aynı dönemlerde ayrıca bağlama, ney, kaval, mey, gitar, piyano, ut, keman, ritim, tambur ve benzer enstrüman kursları da vermektedir.

Konservatuarımızda görev yapan öğretim elemanlarımızın tamamı kendi alanlarında yüksek öğrenimini tamamlamış uzman kişilerden oluşmaktadır. Konservatuarımız eğitim ve öğretime 12 ay boyunca aralıksız devam etmektedir. Yaz aylarında tatile giren kurumuz, yaz aylarını değerlendirmek amaçlı yaz kursları açarak, 2 ay boyunca tatilini değerlendirmek isteyen birçok öğrencimize hizmet vermektedir. 2013 yılında eğitim-öğretim döneminde toplam 360 öğrenci, aynı yıl yaz kurslarında yaklaşık 650 öğrenci kurumumuza kayıt yaptırarak kurslarımızdan belge almaya hak kazanmıştır.

Önümüzdeki yıllarda kurslarımızı artırarak daha büyük kitlelere hizmet etmeyi hedeflemekteyiz. Yeni dönem kurs kayıtlarımız yarından itibaren başlayıp, 4 Ekim tarihine kadar devam edecektir.

Konservatuarımızın kurulmasında ve gelişmesinde bize sınırsız desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan’a, kurumuzun bugüne gelmesine büyük emekleri olan Başkan Danışmanımız İskender Korkut’a, eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Ahmet Çelik ve mevcut Müdürümüz Abuzer Gelse’ye, Kültür Müdürlüğümüzün personellerine ve Konservatuarımızın hocalarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”
Törende konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konservatuarın yaz kurslarına katılan öğrencilerin sertifika töreni münasebetiyle bir arada olduklarını belirterek, “Bir toplumu toplum yapan kendi değer yargılarıdır. O toplumun örf, adet, gelenek ve kültürleridir. Kültürlerin içinde ise sanatın çok önemli bir yeri vardır. Göreve geldiğimizde biz ‘fiziki belediyeciliğin yanında sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceğiz’ demiştik. Bu alanda 9 yıldır dolu düzgün hizmet etmekteyiz. Sosyal belediyecilik alanındaki hizmetlerimizin en önemli ayaklarından biri olan Konservatuarımızı, birçok ilklerde olduğu gibi, ilk defa 2010 yılında kurmuştuk. O dönemdeki Sosyal ve Kültür İşler Müdürümüz İskender Korkut’un ve yine o dönemdeki müzikle iştigal eden çok değerli hocalarımızın büyük katkıları oldu. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitime katılan kursiyerlere, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Konservatuar Müdürü Mahmut Yıldırım ve kurs hocaları tarafından sertifika ve madalya verildi.

Kaynak: İHA