Başkan Sındır, İş Alemine 'Enerji'Yi Anlattı

Bornova Belediye Başkanı, Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘Türkiye’nin Sürdürülebilir İş Buluşması’ sloganıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Yeşil İş’ konferansında iş dünyası temsilcilerine yeni enerji yaklaşımlarını anlattı.

Başkan Sındır, İş Alemine 'Enerji'Yi Anlattı
İstanbul’da düzenlenen iki günlük Yeşil İş Buluşması’nda sürdürülebilir enerjiyi elde etme ve kullanma yöntemleri tüm yönleriyle ele alındı.
‘Türkiye’nin Sürdürülebilir İş Buluşması’ Yeşil İş, bu yıl İstanbul Swissotel’de düzenlendi.

‘Değişim Zamanı’ temasıyla yapılan oturumlarda Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, ‘Sürdürülebilir belediyeler’ başlığı altında ‘Avrupa’da bir enerji kenti olmak, belediyelerde enerji eylem planları’ konulu sunum yaptı. İş dünyasının temsilcilerinin sürdürülebilir iş dünyasının geleceğini şekillendirmek, değişimi ve en yeni gelişmeleri tartışmak, yeni düşünce sistemlerini oluşturmak üzere biraraya geldiği Yeşil İş Buluşması’nda Başkan Sındır’ın sunumu dikkat çekti.

Yeşil İş Buluşması’nda ‘Satrateji ve iş modelleri’, ‘Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji’, ‘Sürdürülebilir finansman’, ‘Sürdürülebilir binalar’, ‘Su ve karbon yönetimi’, ‘Tedarik zinciri yönetimi’, ‘Sürdürülebilir belediyeler’ başlıkları altında oturumlar yapıldı. İki günlük program kapsamında Türkiye’den ve yurtdışından gelen katılımcılar da sunum yaptı.

Aynı zamanda Avrupa Enerji Kentleri Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘Avrupa’da bir enerji kenti olmak, belediyelerde enerji eylem planları’ konulu sunumunda sürdürülebilir kentlerin oluşturulması için geliştirilen yeni yaklaşımları anlattı. Binaların enerji tüketen olmaktan çıkıp enerji üretir hale gelmesinden, yeni yalıtım malzemelerine, evsel katı atık ve kanalizasyon geri dönüşüm teknolojilerine kadar pek çok konuda bilgi veren Başkan Sındır, Bornova’da yürütülen sürdürülebilir enerji projeleri anlattı. Başkan Sındır ihalesi tamamlanan güneş tarlası, atık yağlardan biyodizel elde etmeye yönelik çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA