Ödüllü Alışveriş Fotoğrafları Forum Mersin’de

İçel Olba Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen, MOF 2012 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Alışveriş Kategorisi’nde ödül alan fotoğraflardan oluşan resim sergisi Forum İçel Alışveriş Merkezi’nde açıldı.

Ödüllü Alışveriş Fotoğrafları Forum Mersin’de
İçel’de fotoğraf sanatının tanıtılması, sevdirilmesi ve İçel’in tanıtılması amacıyla kurulan İçel Olba Fotoğraf Derneği tarafından 2012 yılı Temmuz-Aralık ayları arasında düzenlenen MOF 2012 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Alışveriş Kategorisi’nde ödül alan fotoğraflardan oluşan sergi, 30 Eylül’e kadar açık kalacak.

47 ülkeden 431 fotoğraf sanatçısının 4 bin 206 fotoğrafla katıldığı MOF 2012 Uluslararası Fotoğraf Yarışması Alıveriş Kategorisi’nde 20 fotoğraf ödül aldı. Forum İçel’de FIAP Altın Madalya kazanan Zehra Çöplü, UPI Altın Madalya kazanan Fransız fotoğrafçı Anna Garrigou ve Forum İçel Özel Ödülü kazanan Hollandalı Daniel Lybaert’in eserleri de dereceye giren diğer eserlerle birlikte sergileniyor. Öte yandan bu yıl bir kez daha Forum İçel’in destekleriyle gerçekleşecek olan MOF 2013 Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın da startı verildi.

31 Ocak 2014 tarihinde sona erecek yarışmanın bu yılki jürisinde, Türkiye’nin yanı sıra Andorra, Çek Cumhuriyeti ve Makedonya’dan da uluslararası fotoğraf sanatçıları yer alacak.

Sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan İçel Olba Fotoğraf Derneği Başkanı Mustafa Eser, yarışmanın 5 kategoride yapıldığını, bunlardan birinin de ‘alışveriş’ olduğunu söyledi.

Fotoğraf sanatçılarının alışverişe bakış açısı görmek amacıyla bu kategoriyi oluşturduklarını belirten Eser, “Bu yarışmaya da İçel Forum, sanata verdiği katkı dalında bize de katkı verdi. Böyle bir yarışmayı tamamladık. 47 ülkeden 431 sanatçının 4 bin 206 fotoğrafı içerisinden 20’e yakın fotoğraf ödül aldı. Fotoğrafları çeken yabancı ve Türk fotoğrafçılarımız oldu. Bizde bu ödül alan fotoğrafları sergilemek istedik. Fotoğraflar çok güzel. Herkesin görmesini tavsiye ederim” diye konuştu.
Kaynak: İHA