Hayvanat Bahçesinde 'Fok' Bereketi

Fok gösterisi, Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ndeki ziyaretçi sayısını artırdı.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesinde 300 türden ortalama 7 bin hayvan bulunuyor. Kent ekonomisine katkı sağlayan bahçe, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor. Yaklaşık 2 yıl önce Uruguay'dan getirilen foklar hayvanat bahçesinin en sevimli konukları arasında gösteriliyor.

Hayvanat bahçesini ziyaret edenler, belirli günlerinde gösteri yapan fokları izleme fırsatı buluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin çekim merkezlerinden birisi olan hayvanat bahçesinde fok evinin açılmasıyla daha çok ziyaretçi ağırladıklarını söyledi.

Fok evinin hayvanat bahçesi ve kent için büyük bir avantaj olduğunu belirten Özsöyler, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Uruguay'dan getirdiğimiz foklardan ikisi dişi, biri erkek. Bunlardan biri yaklaşık 2 ay önce yavru dünyaya getirdi. Türkiye'de ilk defa bir hayvanat bahçesinin fok evinde yavru dünyaya geldi. Foklar hayvanat bahçemize büyük katkı sağlıyor. Özellikle yurt içi ve dışından fok gösterisini izlemeye geliyor. Çoçuklar da fokları besliyor. Aynı zamanda bunlarla beraber yüzüyorlar."

-Hedef 3 milyon ziyaretçi

Yavru fokun da ilgi gördüğünü ifade eden Özsöyler, anne sütüyle beslenen yavrunun bir yıl içerisinde eğitilerek gösterilere çıkacağını dile getirdi.

Fok gösterisinin ziyaretçi sayısını artırdığına dikkati çeken Özsöyler, "Bahçemizde bu yıl 2 milyon 650 bin kişiyi ağırladık. Bunun yaklaşık 127 bin kişisi fok evini ziyaret etti. Geçen yıl ise 2 milyon 450 bin kişiye ev sahipliği yapmıştık. İnşallah yıl sonuna kadar 3 milyon kişiyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Özsöyler, eğiticilerin foklarla beraber Urguay'dan geldiğini sözlerini ekledi.

Kaynak: AA