Vali Karaloğlu'ndan Tarihi Köylere İnceleme

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, tarihi Cumalıkızık, Saitabat ve Alaçam köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu'ndan Tarihi Köylere İnceleme
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, pazar gününü Bursa’nın tarihi köylerini ziyaret ederek geçirdi. Ziyaretine 700 yıllık geçmişi olan Cumalıkızık köyü ile başlayan Vali Karaloğlu, köye gelişinde köylüler tarafından karşılandı. Tarihi Cumalıkızık köyünde restorasyonu yapılan cami ve diğer yapıları inceleyen Vali Karaloğlu, köy müzesinin daha geniş bir yerde yapılmasını söyledi.

Köye gelen yerli ve yabancı turistlerle bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu, Cumalıkızık Köyü Kadınları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini de ziyaret ederek kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Buradan ayrılarak Hamamlı Kızık Köyüne geçen Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi hamamı gezdikten sonra köy kahvesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Saitabat Köyünde bulunan Saitabat Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini de gezen Vali Münir Karaloğlu, dernek başkanı Sermin Cakalıoğlu’ndan bilgi aldı.

Saitabat köyünün üst kısmında Bungalov evleri yapılacak bölgede incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karaloğlu, daha sonra buradan Bursa’da kış turizminin yeni gözdesi Alaçam Köyüne geçti. Bursa’nın özellikle dağ köylerinin harika bir görüntüsünün olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, bu köylerin kıymetinin bilinmesini istedi. Alaçam’da yapılması planlanan kayak tesislerinin yerini inceleyen Karaloğlu, Alaçam üzerinden mevcut oteller bölgesine yol açılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA