Niğde Eczacı Odası Kongresi Yapıldı

53. Bölge Niğde Eczacı Odası 2013 Yılı Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Niğde Eczacı Odası Kongresi Yapıldı
Tek liste ile girilen kongrede Nihat Öztürk yeniden başkan oldu.
Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Niğde’ye eczane açmak için çevre illerden yoğun talepler geldiğini söyledi.

Niğde’nin eczane açmak için verimli bir il olmadığını dile getiren Öztürk, 6308 Sayılı kanuna göre 95 adet eczane olması gerekirken şu anda 97 eczanenin bulunduğunu bildirdi.

53. Bölge Niğde Eczacı Odası 2013 Yılı Olağan Kongresi NİTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Tek liste ile yapılan olağan kongrede Nihat Öztürk yeniden 53. Bölge Niğde Eczacı Odası başkanlığına seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Başkan Nihat Öztürk yaptı.

Öztürk, Niğde’de 6308 Sayılı kanuna göre 95 adet eczane olması gerekirken şu anda 97 eczanenin bulunduğunu ifade ederek, “Özellikle ilimize komşu olan illerden yoğun eczane açma talebi ile karşılaşmaktayız. Bunun birkaç sebebi bulunmaktadır. Bunlar:
İlaç dağıtım kanalları rakamları abartarak kendilerine yeni alıcılar bulmaya ve eczacıların bölgemizde kalarak potansiyel müşterilerinin kendi alanları dışına çıkmasını önlemek.

Eczane açacak meslektaşlarımızın doğru bilgilendirilmelerine rağmen, yöneticilerimizin verdiği bilgileri gerçek kabul etmemeleri, meslektaşlarımız yeterince bilgi sahibi olmadan bazı yerleşim yerlerine eczane açılışını önermeleri, Eczacılıkla ilgisi olmayan ve eczacılığı bildiğini zanneden kişilerin tavsiye ve telkinleri, başka eczacı odalarından yönlendirme çabaları ve tabi ki ailelerin doğal heyecanı. Buradan tüm arkadaşlarımıza şunu ifade etmek istiyorum, Niğde artık eczane açmak için verimli bir il değildir. Lütfen yeni meslektaşlarımıza doğru bilgiler veriniz. Eczane açılabilecek iller listesini hatırlatınız” şeklinde konuştu.

Eczacı Odalarının aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Öztürk; “eczane odaları sorumsuz kuruluşlar değillerdir. Sosyal sorumlulukları vardır. Yeri ve zamanı gelince etik değerler çerçevesinde mesleğimizde, yurdumuzda ve dünyada meydana gelen olaylara gücümüz ve olanaklarımız ölçüsünde desteklemek veya karşı çıkmak noktasında olmamız gerekmektedir. Bu tepkilerimiz kesinlikle siyasi gaye ve endişelerle olmamaktadır. Biliyorsunuz etik değerler bütün dünyanın kabul ettiği ortak ahlaki değerlerdir.

Etik değerleri vardır. Etik bütün dünyanın kabul ettiği ahlaki değerlerdir. Bizler de etik değerlerimiz çerçevesinde yurdumuzda ve dünyada olan bütün olaylara gücümüz nispetinde desteklemek veya karşı çıkmak noktasında tepki göstermek durumundayız” şeklinde konuştu.

Kongrede ülke gündemine de değinen Öztürk: “Ülkemizde her geçen gün daha fazlasını arzu ettiğimiz, daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük daha fazla barışın gelmesini arzu ediyoruz. Halkımızı bütün sosyal olaylarda empati yapmaya davet ediyoruz. Bizler eczacılar olarak yaşamı savunan insanların yaşam kalitelerini biraz daha yükseltmek adına çalışan insanlarız. Bundan dolayı diyoruz ki demokrasiye sahip çıkacağız, kanunlar çerçevesinde, insanların demokratik taleplerini, şiddet kullanmadan ifade haklarını savunacağız, her türlü şiddete hayır diyeceğiz, hak ve yetkilerini aşarak şiddet kullanan gençlerimizin ölümüne sebep olanların yargılanarak cezalandırılmasını isteyeceğiz, darbeye, savaşa karşı duracağız. Bu vesile ile gezi olaylarında ve bugünlerde kaybettiğimiz genç kardeşlerimizi, Reyhanlı saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımızı, şehit asker ve polislerimizi, Mısır’da,Suriye’de, Irak’ta hayatını kaybeden bebek çocuk kadın ve tüm insanları rahmetle anıyor ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Bütün gençlerimizi, vatandaşlarımızı yaptıkları ve yapacakları eylemlerini kanunlar çerçevesinde şiddete başvurmadan topluma çevreye saygılı bir şekilde yapmalarını, güvenlik güçlerimizi de kanunlarla, kendilerine verilen hak ve yetkiler in dışına çıkmadan görevlerini yapmaya davet ediyorum. Kongremizin meslektaşlarımıza, ilimize tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA