Kütahya’da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Coşkusu

Kütahya'da, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısı ile Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi.

Kütahya’da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Coşkusu
Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okul öğrencileri tarafından şiirler okunması ile başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini diledi. Esen, “İnsan için öğrenme söz konusu olmasaydı elbette öğretme olayından da bahsedilemezdi. Nasıl öğreneceğiz, ya da niçin öğreneceğiz? Beşerin insan suretinden yaratılmış olması, onun insan olması için yeterli bir neden değil, ancak talim ve terbiye ile, eğitim ve öğretimle insan olma vasfını kazanır. İnsan öncelikle kendisini bilmeli, anlamalıdır. Dolayısıyla kendini bilen alemi bilir” diye konuştu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da bir konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Yılmaz, törenin düzenlendiği okul olan Dumlupınar İlköğretim Okulu ile birlikte bu yıl 396 yeni dersliği hizmete soktuklarını, önümüzdeki yıl ise yapılan çalışmalarla birlikte 637 dersliği daha Kütahya eğitimine kazandıracaklarını duyurdu.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Amin alayı’ geçişi ile okula yeni başlayan bir öğrenci motorize polis ekipleri eskortluğunda faytonla okul bahçesine getirildi.

Okulun 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere ‘hoş geldiniz’ karanfili dağıttı.

Törenler, folklor ekiplerinin gösterisinin ardından okul hizmet binasının açılışı ve protokol mensuplarının öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek kitap dağıtımı ile sona erdi.
Kaynak: İHA