Gop’ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı

Gaziosmanpaşa, yeni eğitim ve öğretim yılına coşkulu bir törenle başladı.

İlçedeki 95 bin öğrenciye eğitim hayatlarında başarılar dileyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, yeni dönemde öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi hediye etti.
Gaziosmanpaşalı 95 bin öğrenci 2013-2014 yeni eğitim ve öğretim yılına "merhaba" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi yeni eğitim ve öğretim yılı açılış törenini Karlıtepe Mahallesi’nde bulunan Mithatpaşa İlköğretim Okulu’nda coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Öğrencilerin birbirinden güzel etkinliklerinin sergilendiği törene Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin eğitimini destekleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, yeni eğitim döneminde 99 bin 192 adet özel okul çantası ile içinde kalemden deftere kadar çok sayıda kırtasiye malzemesini de öğrencilere dağıttı.

Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz Türkiye’nin ekonomik gelişiminin eğitim ve diğer alanları da kalkındırdığını belirterek, “Türkiye artık her alanda dünyayla yarışır rekabet eder bir konuma ulaşmıştır. Bu konum bizim yıllardır özlediğimiz bir ortamdır. Artık Türkiye bilimde, sanatta, eğitimde, sporda, her alanda dünyayla yarışıyor. Bunun göstergelerini her alanda görüyoruz. Artık gençlerimiz, çocuklarımız, bilim adamlarımız dünyayla yarışıyor. Biz devlet olarak halkımıza, milletimize güveniyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİNİZE KARŞI SAYGIDA KUSUR ETMEYİN”
2013-2014 eğitim ve öğretim yılının öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Bir Gaziosmanpaşalı olarak ve bu ülkenin bir insanı olarak Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gururla ifade etmekten çekinmiyoruz. Sevgili Öğrenciler ben yıllar evvel Gaziosmanpaşa Küçükköy’de Cemal Gürsel ilkokuluna giderken gururla söylüyorum okuma yazmayı ben gaz lambasıyla öğrenmiştim. Evimizde elektrik bile yoktu. O günün Türkiye’sinden nasıl bugünün Türkiye’sine geldik. Sizler çok şanslısınız ama inanıyorum ki, Türkiye o kadar hızlı gelişecek ki, sizden sonrakiler daha şanslı olacak. Bu Türkiye’nin gelişmesinin göstergesidir” dedi.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Erol, “Sizden ricam anne babalarınızın sözünü dinlediğiniz gibi öğretmenlerinizin de sözünü dinleyin ve onlara karşı saygıda sakın kusur etmeyin. Çünkü hepimiz sizlerin geleceği için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ise yaptığı konuşmada, “Binalarımız yaz ayları boyunca bomboş kaldılar. Hiçbir anlam ifade etmediler. Ancak bu gün çocuklarımızın cıvıl cıvıl sesleriyle farklı bir anlama büründüler. Okullar, binalar öğrencisiz olmaz” ifadelerini kullandı. Bakırcı, eğitimin sevgiyle başladığını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Erhan Erol ve beraberindeki konuklar sınıfları gezdi. Öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemelerini hediye eden Erol, onlarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Birinci sınıfa yeni başlayan minik öğrenciler de heyecanlarını dile getirdi.
Kaynak: İHA