Gaziantep Kolej Vakfı 50 Yaşında

2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk zilleri Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarında coşkuyla çaldı.

Gaziantep Kolej Vakfı 50 Yaşında
Coşkulu bir törenle 2013-2014 eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştiren GKV Özel okullarında GKV Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokulu, GKV Özel Anadolu Lisesi, GKV Özel Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri ders başı yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından bir konuşma yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yardımcısı Doç. Atanur Vergili, eğitimin önemine değinerek GKV Özel Okullarının bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutladığını hatırlatarak yarım asırdır Türkiye’nin her alanda kalkınmasında GKV Özel Okulları mezunlarının önemli görevler ve misyonlar üstlendiğini belirtti.

Vergili konuşmasında başarmak için nitelikli eğitimin şart olduğunu da ifade ederek “Eğitim, günümüzde bireyleri ve toplumları şekillendiren ve diğerlerinden ayıran çok önemli bir süreç haline gelmiştir. İyi ve kaliteli eğitim alanlar giderek artan rekabet koşullarında avantaj sağlayarak, daha iyi bir kariyer ve konuma ulaşıp refah düzeylerini yükseltmektedir. 1963 yılında sanayici ve eğitim gönüllüsü merhum Cemil Alevli tarafından kurulan ve onun çok kıymetli evlatları değerli büyüklerimiz Sayın Nüket ve Celal Ersoy önderliğinde bugünlere getirilen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilk günden bu yana Atatürkçü, cumhuriyetçi, demokratik ve laik çizgisinden asla ödün vermemiştir. Ülkesini, ailesini ve insanlığı seven, barışçı, gelenek ve göreneklerine bağlı, kişisel ve toplumsal sorumluluk taşıyan, yaratıcı, özgüveni gelişmiş, yüksek düzeyde kültürlü ve çok yönlü bireyler yetiştirmeyi ilke edinen bu yarım asırlık eğitim kurumu halen ülkemize çok önemli hizmetler gerçekleştiren binlerce mezun vermiştir. GKV Özel Okullarının deneyimli ve alanlarında uzmanlaşmış güçlü bir eğitimci kadrosuna sahiptir. Bu kadro idareci, öğretmen ve çalışanlarımızla yalnızca ilimizin değil, bölgemizin de en değerli eğitim kadrosunu oluşturmaktadır. Bu kadronun çocuklarınıza en iyi eğitimi vererek onları yarınlara en iyi şekilde yetiştireceğinden ve bize duyduğunuz güveni asla boşa çıkarmayacağından emin olunuz. Sevgili yavrularımız sizler bizim en değerli varlıklarımız ve yarınlarımızın güvencesisiniz. Sizlere yapılan yatırımın ülkemize yapılan yatırım olduğunu biliyor ve bu bilinçle üzerinize titriyoruz. 50 yıllık tarihinde binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan GKV Özel Okullarında iyi bir eğitim alarak ailenize ve ülkemize yararlı bireyler olmanız için çaba gösterecek ve birlikte başaracağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından GKV’li öğrenciler tarafından okunan şiirler konukların dikkatini çekerken yeni göreve başlayan branş ve sınıf öğretmenlerinin tanıtımı da yapıldı.
Kaynak: İHA