Doktorun Fotoğraf Aşkı Türkiye'ye Ödül Getirdi

ADEM YILMAZ - Yaklaşık iki yıl önce amatör olarak fotoğrafçılığa başlayan doktor Mehmet Turgut Kırkgöz, katıldığı iki uluslararası yarışmadan ödül aldı.

25 Aralık Devlet Hastanesinde ortepedi uzmanı olarak görev yapan Kırkgöz, yaklaşık iki yıl önce fotoğraf kurslarına katılarak bu alanda eğitim aldı. Boş zamanlarını değerlendirerek kaybolmaya yüz tutan meslekler ile portre fotoğrafları çeken Kırkgöz, kısa sürede kendini geliştirerek uluslararası yarışmalara katıldı.

Yurt içi ve dışında çektiği fotoğraflarla çok sayıda "sergileme ödülü" alan Kırkgöz, uluslararası yarışmalarda ise bir altın, bir bronz madalya kazandı.

Kırkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğrafa ilgisinin 2 yıl önce başladığını söyledi.

Küçüklüğünden beri görsel sanatlara merak duyduğunu anlatan Kırkgöz, "İlk olarak kurslara katıldım. Daha sonra bir profesyonel fotoğraf makinesi aldım. İzinli günlerimde özellikle kaybolan meslekleri objektiflerime yansıttım" dedi.

Fotoğrafın anı belgelediğini ve bu anlamda içinde farklı öyküleri barındırdığını dile getiren Kırkgöz, doktorluğun zor ve meşakkatli olduğunu, fotoğraf çekerek stresten uzaklaştığını belirtti.

Son zamanlarda Uzakdoğu ülkelerinde fotoğraf çalışması yaptığını anlatan Kırkgöz, şunları kaydetti:

"Bu yıl Çin'in farklı bölgelerindeki sosyal yaşamı fotoğrafladım. Ayrıca Letonya'da özürlü çocuklara yönelik bir projeye katıldım. Çektiğim fotoğraflarla da gerek yurt içinde gerekse dışındaki birçok yarışmaya katıldım. Sırbistan'da altın, Fransa'da ise bronz madalya kazandım. Ayrıca Uluslarlarası Fotoğraf Derneğinin düzenlediği yarışmalarda 200 sergileme ödülü aldım. Fotoğraflarımın ödül alması beni çok mutlu ediyor."

Kırkgöz, imkanları ölçüsünde fotoğraf çekip, yarışmalara katılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA