Yamanlar'da Yapımı Düşünülen Katı Atık Değerlendirme Bertaraf Tesisi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun meslek odaları temsilcileriyle Karşıyaka Yamanlar bölgesinde katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi yapılması düşünülen alanda inceleme gezisi yaptı.

Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, kentin gelişmesi ve kalkınması yönünde bir vizyon edindiklerini ve bu konuda bir yol haritası çizerek çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiklerini kaydetti.

Kentin kalkınmasının çevre yatırımlarının tamamlanmasından geçtiğini belirten Kocaoğlu, "Yani dünyanın neresine gidersiniz gidin, eğer nitelikli bir destinasyona ulaşmak istiyorsanız, mutlaka çevre yatırımlarında maksimum düzeye çıkmanız gerekiyor. Çevre bu işin birinci adımı. Biz bunu birinci hedef olarak aldık ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Çevre yatırımlarında tek eksiğimiz, modern bir katı atık bertaraf tesisidir. Bunu da bir an önce gerçekleştirmeyi çok istiyoruz" dedi.

Tesisin son durumu hakkında bilgilendirme yapan İzmir Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, Karşıyaka Yamanlar mahallesinde belirlenen alan için ÇED Ön araştırma raporu hazırlanması amacıyla ihaleye çıkacaklarını ve hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA