Suriyeliler Türkiye’ye Pamuk Toplamak İçin Geliyor

Şanlıurfa’nın Akçakale ve Harran ilçesinde pamuk toplama sezonun başlamasının ardından, Suriye’de geçim sıkıntısı çeken Suriyeliler adeta Türkiye’ye akın etmeye başladı.

Suriyeliler Türkiye’ye Pamuk Toplamak İçin Geliyor
Günde yaklaşık olarak 500 ile 600 kişinin pasaportla geçiş yaptığı, Akçakale sınır kapısında geçişlerin hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı ekonomik sıkıntı çeken ve geçim kaynaklarının tükendiğini dile getiren Suriyeli vatandaşlar, Türkiye’ye pamuk toplamak için geldiklerini, hayatta tutunmak için başka çarelerinin olmadığını ifade etti.

Türkiye’ye geçmek için günlerdir tampon bölgede beklediklerini, eşyalarının aranmasının ardından pasaportla geçiş yaptığını belirten Suriyeli vatandaşlar, ”Savaştan dolayı hiçbir şey kalmadı, artık ekmek bile bulamıyoruz. Çoluk çocuğumuzla hayatta kalmak için Türkiye’ye pasaportla geçiş yaptık. Akçakale ve Harran civarında pamuk toplayacağız. Günlerdir kapıda bekliyoruz, geçinceye kadar canımız çıktı. Tellabyat sınır kapısında 20 gündür bekleyip geçemeyen Suriyeliler var” dedi.

Kaynak: İHA