Oltu Taşı Değer Zinciri Analiz Çalışması Taslağı Tamamlandı

ERZURUM - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Oltu taşı değer zinciri analiz çalışması taslağının tamalandığı bildirildi.

KUDAKA'dan yapılan açıklamada, yaklaşık bir yıldır devam ettirilen değer zinciri analiz çalışmalarının taslağın tamamlandığı ve analizin bölge için önemli olduğu belirtildi.

Çalışmaların sektörle ilgili sivil toplum kuruluşlarının desteğinin alınarak yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Oltu taşı yöreye özgü bir değer olması yanında bölge halkı için de önemli bir ekonomik uğraştır. Bu nedenle geniş kapsamlı bir sektör haline gelen Oltu taşı sektörünün değer zincirinde yer alan tüm alt faaliyetlerle beraber bölgeye mümkün olan en yüksek faydayı sağlaması amacıyla değer zinciri analizi çalışması yürütülmüştür. Hazırlıkları bir yılı aşkın bir süredir devam eden ve sektörle ilgili STK'ların desteğiyle yürütülen çalışma taslak olarak hazır hale getirilmiştir. Bundan sonraki süreçte yapılacak çalıştaylar da analiz çalışmasına son verilecektir."

Kaynak: AA