Macar Heyeti Geziye Noktayı Zirvede Koydu

KAYSERİ - Kayseri'nin kardeş şehri olan Macaristan'ın Miskolc şehrinden gelen heyet Kayseri'den ayrıldı.

Büyükşehir Belediyesinin iki önemli projesi olan Harikalar Diyarı'nı ve Erciyes'i gezme imkanı bulan Macar heyete, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz eşlik etti.

Macar heyet, Kayseri'ye yapılan harikalar diyarı projesinden çok etkilendiklerini dile getirirken, Harikalar Diyarı'nın maskotu olan Boddilerle de yakından ilgilenen heyet yemek için Sukaypark gülünün ortasındaki adaya geçti.

Sukaypark Adası'nda verilen yemeğin ardından buz pistine geçen Macar misafirler burada Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza ile Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma da buz pateni yaptı. Gecenin sonunda Kayseri ziyaretinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Kriza, memnuniyetlerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi Macaristan'a davet etti.

Macar heyet üç günlük Kayseri gezisine noktayı Erciyes'te koydu. Kayseri'deki son günlerinde Erciyes'i gezen Macar misafirleri Erciyes A.Ş. Genel Sekreteri Yücel İkiler karşıladı. Erciyes'in temiz havasını soluyan, eşsiz manzarasını görme şansı bulan Macar misafirler burada gondola bindi.

Daha sonra Erciyes Master Planı ile ilgili bilgi alan Miskolc ve heyeti öğle yemeğini Erciyes Kardanadam tesislerinde yedikten sonra Kayseri'den ayrıldı.

Kaynak: AA