Kitaplar Devletten, Kırtasiye Belediyeden

Bağcılar’da ‘Okula Merhaba Şenliği’ adı altında öğrenime yeni başlayan çocuklar için 43 okulda özel etkinlik düzenlendi.

Kitaplar Devletten, Kırtasiye Belediyeden
Organizasyonunu Bağcılar Belediyesi’nin yaptığı programlar sonunda ihtiyaç sahibi çocuklara çanta ve kırtasiye dağıtıldı. Belediye, okula yeni başlayan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin kırtasiye malzemelerini 16 Eylül Pazartesi günü de vermeye devam edilecek.
Bağcılar’da geçen yıl olduğu gibi bu sene de okula yeni başlayan çocuklar için ‘Okula Merhaba Şenliği’ düzenlendi.

Bir hafta süren şenliklerde ilköğretim okulu öğrencilerinin okula alışması için palyaço ile birlikte çeşitli oyun grupları da getirilerek çocukların okula alışması sağlandı. Bağcılar Nene Hatun İlköğretim Okulu’nda yapılan programa İstanbul AK Parti Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

OKULA MERHABA DEDİLER

Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, bu yıl 21 bin anaokul ve ilkokulu öğrencisinin Okula Merhaba diyerek başladığını belirterek, “Bu yeni öğrencilerimizi okula alıştırmak amacıyla belediyemizin de desteğiyle şenlikler düzenledik. Geleceğimiz olan bu evlatlarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı eğitim konusunda desteklerinden bizden esirgemiyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

BAĞCILAR’DA 200 BİN ÖĞRENCİ

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da dünü, bugünü ve yarını planladıklarını söyleyerek; “Yapılan yatırım, harcanan emek neticesinde farklılıkların zenginlik olarak yaşandığı ve güzellik olarak ortaya çıktığı bir Bağcılar’ı hep birlikte yaşıyoruz. Okullarımızdan gerek eğitim gerekse spor konusunda başarılı haberlerini alıyoruz. Bu güzel sonuçlar tüm kurumların imece usulüyle çalışmasıyla ortaya çıkıyor. İlçemizde 200 bin öğrenci eğitim görüyor. Onlar başarılı oldukça, bizler daha çok hizmet etmek için çalışıyoruz. Okulların dış cephelerini değiştirdik. 7 olan Bilgi Evi sayısını artıyoruz. Kısa zamanda Bilgi Evi olmayan mahalle kalmayacak. Özellikle çocuklarımızın gelişiminde önemli katkı sağlayacak yüzme havuzları yaptırıyoruz. Öğrencilerimiz bu havuzlardan ücretsiz yararlanacaklar. Bahçeleri uygun olan okullarımıza spor salonları yapmaya devam ediyoruz. İyi yetişen bir toplumun geleceği de parlak olur. Yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

Programda konuşan İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır’da 2013-2014 eğitim yılını başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Öğrencilerin şiir okuduğu ve folklor gösterisinin yapıldığı program sonunda okula yeni başlayan çocuklarla sohbet edildi. Bağcılar Belediyesi, bu yıl anaokuluna ve ilkokula başlayan maddi durumu iyi olmayan tüm çocuklara çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Kitaplar devletten, kırtasiye belediyeden projesi kapsamında Bağcılar Belediyesi okula yeni başlayan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin kırtasiye malzemelerini 16 Eylül Pazartesi günü de vermeye devam edecek.
Kaynak: İHA