İl Sağlık Müdürü Öztürk'ün Açıklaması

KASTAMONU - Kastamonu İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, "Kastamonu Devlet Hastanesi projesini çok yakınen takip ediyoruz. Bakanlığımızla sürekli temas halindeyiz" dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yapılacak Kastamonu Devlet Hastanesini kamuoyunun çok yakından beklediğini belirterek, basında birtakım spekülasyonların ortaya atıldığını söyledi.

''Hastane yapılmayacak mı, biz oyalanıyor muyuz?'' diye birtakım söylemler olduğuna dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"İl Sağlık Müdürlüğü olarak biz bu projeyi çok yakınen takip ediyoruz. Bakanlığımızla sürekli temas halindeyiz. Hastanemizin projesi tamamlandı. Altyapıyla ilgili tüm işlemler halloldu. Yaklaşık 3-4 ay kadar önce kamu özel ortaklığı modeli yapımı için proje, Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığına teslim edildi. Şu an ihaleyle ilgili süreç kesintisiz bir şekilde devam ediyor. 4 gün önce Başbakanımızın katıldığı temel atma töreninde kamu özel modeliyle imzalanan 15 hastane sözleşmesi oldu. 'Bizim hastanemiz neden burada yok' gibi söylemler de işitiyoruz. Hastanemiz kamu özel modeline yeni entegre olan bir hastane. Mevcut sözleşmesi yapılan hastaneler ise çok çok önce bu modelle yapımı planlanan hastaneler. Bizim sürecimizde hiçbir eksiklik ve tıkanıklık yok. Bakanlığımız kesinlikle bu işin önemini, ilimiz için hastanenin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu biliyor. Bu yönde de ihale sürecini hızlı bir şekilde devam ettiriyor.

İnşallah önümüzdeki süreçte bu hastanenin de ihalesi gerçekleşecek ve yapımına başlanacak. Birinci ağızdan kamuoyunda hastaneyle ilgili kafa karışıklığına sebep verecek bir durumun olmadığını aktarmak istedik. Yeni hastanenin çok önemli bir ihtiyaç olduğunun farkındayım."

-"Mevcut hastanemizin fiziki yetersizlikleri en çok bizi rahatsız ediyor"

Öztürk, her gün Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinden yaklaşık 5 bin kişinin hizmet aldığını, hastanedeki fiziki yetersizliklerin en çok kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.

"Yeni hastane açılana kadar mevcut hastaneyi nasıl rahatlatabiliriz ve bu kalabalığı nasıl önleyebiliriz" diye adım attıklarını dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Tüm vatandaşlarımıza öncelikle 182 randevu sisteminden randevu alarak muayeneye gelmelerini tavsiye ediyorum. İstedikleri saatte istedikleri doktora randevu alarak muayene olabilme şansları var. Bu da hastanede gereksiz yığılmaları, beklemeleri ve vatandaşlarımızın gereksiz vakit kaybetmelerini engelleyecek bir sistem. Çünkü ilimizde kullanım oranı çok düşük. Koridorlarımız fiziki şartlarımız yetersiz. Bir de aynı anda hizmet almak için üstüste insanlarımız oraya birikince ister istemez yogunluk meydana geliyor. İl Özel İdaresine ait TURAŞ oteli çok kısa süre önce kiralandı. Mevcut hastane içindeki idari birimleri, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi ve diyalizi TURAŞ Otel binasına kaydırmayı planladık."

Öztürk, bu şekilde mevcut hastanede boşalma meydana geleceğini ve boşalan alanlara yeni poliklinikler açılacağını aktararak, daha geniş bir alanda sağlık hizmeti sunarak yeni hastane yapılıncaya kadar mevcut hastaneyi rahatlatacaklarını ifade etti.

-"30 üniteli ağız diş sağlığı merkezi yapılacak"

Kastamonu için 30 üniteli ağız ve diş sağlığı merkezi yapılacağını ve konuyu yakından takip ettiklerini yakınen takip ettiklerinin altını çizen Öztürk, "Bu merkez, yeni yapılacak hastanemizle aynı kampüs içine olacak. Bu da uygulama projesiyle ve zemin etütüyle beraber eksiksiz bir şekilde müdürlüğümüz tarafından tamamlattırıldı. Ağız ve diş sağlığı merkezi ödeneği, İl Özel İdaresine aktarıldı. Şu an tüm dosyaları biz genel sekreterimize verdik. İnşallah bir kaç ay içerisinde bunun ihale edilmesini bekliyoruz. Kastamonu, çok yakında modern bir ağız ve diş sağlığı merkezine kavuşacak" diye konuştu.

Öztürk, Tosya Devlet Hastanesine de 2 milyon lira bedelinde demirbaş eşya alımı yaptıklarını ve hastanenin 2 ay içerisinde hizmet vermeye başlama aşamasında olduğunu belirtti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Araç Devlet Hastanesi inşaatının hızla devam ettiğini hatırlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Şu an kaba inşaat önemli ölçüde mesafe almıştır. İnşallah 2014 yılı içerisinde bu hastanemizi de hizmete sokmuş olacağız. Bunun haricinde Devrekani'de, Taşköprü'de ve İnebolu'da yeni hastanelerimiz yapılacak. Bu hastanelerimizle ilgili şu an arsa çalışmalarımız bir taraftan devam ederken, diğer taraftan da bakanlığımız bunların proje ihalelerini gerçekleştiriyor."

Kaynak: AA