Eski Cezaevinin Yeri Yeşil Alan Olarak Değerlendirilecek

AKSARAY - Aksaray'daki 60 yıllık eski cezaevinin yeri, yeşil alan olarak değerlendirilecek.

Aksaray'ın Aratol Mahallesi sınırlarına bin 500 kişilik yeni cezaevi yapılması üzerine, mevcut bulunan 60 yıllık eski cezaevinin yerinin de yeşil alan olarak değerlendirilmesi hedefleniyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yeni cezaevinin yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Aksakal, incelemeler sırasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın eski cezaevi alanını yeşil alan olarak ilan ettiğini söyledi.

Mevcut cezaevinin olduğu yerin imar planında yeşil alan olarak geçtiğini anlatan Aksakal, "Burada1950 yılında dikilmiş ağaçlar vardı. O kadar güzel ağaçlar. Aksaraylıların da yararlanacağı güzel bir park olur. İsabetli bir karar olmuş" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ise cezaevinin bulunduğu bölgenin yeşillendirilmesinin mükemmel olacağını dile getirerek, "Tabi değerlendirilebilir. Orada belediyenin de hazinenin de mülkü var. En güzeli tabiki yeşili ile beraber belki müştemilatta yapılabilir. O yeşili ve o ağaçları da mümkün olduğu kadar korumak lazım. Sonuçta bir kısmı hazine bir kısmı belediyenin mülkiyetinde İnşallah hayırlı olarak değerlendirilir" dedi.

Kaynak: AA