Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesi'ne Başlandı

BİNGÖL - Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak bin 376 konutun inşaatına başlandı.

Belediye Başkanı Serdar Atalay, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi'nde bin 376 konut yapılacağını belirterek, çalışmaların yaklaşık 15 gün önce başlandığını söyledi.

İnönü Mahallesi'nde depremzedeler için 1972 tarihinde yapılan ancak ömrünü tamamlamış binaların yerine yeni ve modern binaların yapımına başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

"Kentsel dönüşümde alanında yeni binaların yükselmeye başlaması bizim açımızdan mutluluk vericidir. Yıllarca buradaki afet konutları kaderine terk edilmiş, kötü görüntüsü ile hafızalarda yer ediyordu. 3 katlı afet konutlarının yıkık dökük görüntüsü artık yok olacak. Kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmalar ile binalar hızla yükselmeye başladı.

Daha önce kentin vitrini konumunda çirkin bir görüntü sergileyen alanda modern binaları görmek, kentimiz için önemli bir avantaj olacaktır. Projeyle Bingöl'ün çehresi değişecek."

Proje kapsamında depreme dayanıklı, modern bin 376 konut inşa edileceğini hatırlatan Atalay, projede Bingöl Belediyesi Hizmet Binası, şehir terminali, okul, alışveriş merkezi, otopark, kara yolları idari binaları, cami, sosyal tesis, yeşil alan ve spor alanlarının da yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA