"Kötü Arkadaş Çevresi, Öğrencileri Bilimden Uzaklaştırıyor"

IĞDIR - Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması gerektiğini belirterek, "Günümüz şartlarında oyun, eğlence, kötü arkadaş çevresinin öğrencilerimizi ilimden uzaklaştıran şeyler olduğu gözlemlenmektedir. Bunun için genç nesillerimizi tehlikelerden koruyamadığımızda geleceğimiz sıkıntıya girer" dedi.

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin başarılı olmaları için derslerini sık sık tekrar etmeleri gerektiğini anlatarak, her öğrencinin ülkenin başarısı için mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

İnsanoğlunun sürekli öğrenmeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Eren, "İnsan ilim öğrenme kapasitesine sahip, daima yeni yeni şeyler öğrenebilenebiliyor. Okullar da öğrenmenin gerçekleştiği en güzel yerler. İnsanlar eğitim kurumlarında belli bir sistem dahilinde birçok şeyi öğrenebiliyor" diye konuştu.

Ders anlatanın da derse hazırlıklı gelmesi gerektiğini ifade eden Eren, "Öğrencilerin de dersi iyi bir şekilde dinlemesi gerekir. Fakat öğrenme sürecinin en büyük esası, öğrencilerimizin sık sık tekrar etmeleridir" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin belirli bir amaç doğrultusunda derslerine çalışmalarını ve kendilerine daha yolun başında iken güzel bir hedef belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Eren, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz, kendileri, anne ve babaları, ülkeleri ve en önemlisi de insanlık için öğrenmelidir. Bu bakış açısıyla baktıklarında öğrencilerimizin daha ciddi bir çalışma temposu içine gireceklerine eminim. Bir insan kendisine ve çevresine faydalı olduğu gibi zararlı da olabilir. Bu açıdan kendini iyi yetiştirmek her insanın önemli bir görevidir. Toplumun da o insan üzerinde hakkı vardır. Bazı ilim adamları yaptıkları keşiflerle bütün dünyayı etkilemişlerdir. Mesela Edison ampulü bulmuş. Şimdi bütün dünya bundan istifade ediyor. Her bir öğrenci şunu düşünmeli, 'acaba ben insanlığa nasıl faydalı olabilirim? Başta kendime, aileme, milletime ve bütün insanlığa nasıl faydalı olabilirim?' Bunu düşünen öğrencilerimiz herhalde daha ciddi çalışacak ve sıradan bir hayat yaşamaktan kurtulacaktır."

Doğru seçilen arkadaşın kişi için önemli olduğunun altını çizen Eren, "Günümüz şartlarında oyun, eğlence, kötü arkadaş çevresinin öğrencilerimizi ilimden uzaklaştıran şeyler olduğu gözlemlenmektedir. Bunun için genç nesillerimizi tehlikelerden koruyamadığımızda geleceğimiz sıkıntıya girer. Üniversite gençliği biraz daha serbest oluyor, anne babasından uzak olduğu için kontrol edilmeleri daha da zor oluyor. Böyle olunca da bazı gençlerimiz kötü alışkanlarla bulaşabiliyorlar. Bu tehlikeler gerek lise gençliği gerekse üniversite gençliği için ciddi bir problemdir" dedi.

Kaynak: AA