Yerköy’de Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı Düzenlendi

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim sistemi, seçmeli din eğitimi dersleri ve bu derslerde karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri değerlendirmek için eğitim çalıştayı düzenlendi.

Yerköy’de Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı Düzenlendi
Çalıştaya, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Yazıcı ve ilçede görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Çalıştayda, yeni eğitim sistemine kademeli geçişle birlikte geçen yıl okullarda ilk defa okutulmaya başlanan din-ahlak-değerler grubundaki “Kur’an-ı Kerim”,”Hz. Muhammed (S.A.V)’in Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” seçmeli dersleri müzakere edildi.

Yerköy Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Din eğitiminin bireyin hayatı içerisinde son derece önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan dinin doğru bir şekilde yaşanabilmesi için de kaynaklarından doğru bir şekilde öğrenilmesi gerekir. Yeni eğitim sistemiyle gelen seçmeli din eğitimi dersleri okullarımızda verilen din eğitimini desteklemiş ve eğitimcilerimizin faaliyet alanını genişletmiştir. Bu bağlamda düzenlenen bu çalıştayın doğru bir din eğitimi verilmesi yönünde son derece faydalı ve olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Karabulut ise dernek olarak ilçe de ilk defa bu tarz bir etkinliğin düzenlediğini belirterek, “Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte eğitim çalışmalarına hız verdik. Yıl içerisinde de hem öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik hem de öğrenci ve velilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlayacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Çalıştayımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA