Londra Moda Haftası'nda Türk Modacıdan "nazar" Koleksiyonu

ANKARA - Modacı Bora Aksu'nun, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırladığı "Nazar" isimli 2014 ilkbahar-yaz koleksiyonu, Londra Moda Haftası'nda sergilendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açılamaya göre, Londra Moda Haftası'nda 10. yılını kutlayan Aksu'nun nazar boncuğu temasıyla süslediği koleksiyon, bu yıl haftanın açılış defilesi olarak podyumda yer aldı.

Ege kıyılarında geçirdiği uzun ve sıcak yaz günlerinden esinlenen Aksu, hazırladığı koleksiyonda, İznik çinilerinin desen ve dokularını, geleneksel el dokuması Türk kumaşlarıyla harmanlayarak, kalem eteklere, elbiselere, kısa ceketlere ve bolerolara işledi.

Londra'da Türkiye'yi tanıtmanın kendisine gurur verdiğini belirten Aksu, "Londra Moda Haftası'nda Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğini almak benim için harika bir duygu ve ben de bu desteği tutkuyla bağlı olduğum kendi memleketimi tanıtmak için bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Bu gösterinin, izleyen insanlara Türkiye'nin zengin kültürü ve geleneksel sanatlarını keşfetmek için esin kaynağı olmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz de Londra Moda Haftası gibi dünyaca tanınan bir moda haftasının açılışını Aksu'nun yapmasının kendileri için gurur verici olduğunu belirtti.

Tanınmış modacıların ve markaların yer aldığı hafta, 18 Eylül'e kadar sürecek. Aksu, aynı koleksiyonu gelecek ay Paris Moda Haftası'nda da sergileyecek.

Kaynak: AA