CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Cumhuriyet kuruldu kurulalı ona karşı olarak içte ve dışta, zihinlerde ve gönüllerde rövanş almak hırsını kendi içinden atamayanlar, o rövanşı hiçbir zaman alamayacaklar" dedi.

Tamaylıgil, CHP'nin 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen söyleşideki konuşmasında, CHP'yi, Türkiye'yi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğunu belirterek, bundan rahatsız olanlar bulunduğunu söyledi.

"Cumhuriyet kuruldu kurulalı ona karşı olarak içte ve dışta, zihinlerde ve gönüllerde rövanş almak hırsını kendi içinden atamayanlar, o rövanşı hiçbir zaman alamayacaklar" görüşünü dile getiren Tamaylıgil, "Ta ki bir tek CHP'li kalmayana kadar. O da zordur. Kimsenin gücü buna yetmeyecektir" dedi.

Savaşı, insanlık açısından en ağır fatura olarak nitelendiren Tamaylıgil, "Türkiye Cumhuriyeti, her zaman komşularıyla iyi ilişkiler içinde olmayı hedef almış, ülkesindeki barışı dünyadaki barışla paylaşmayı kurucu liderinin hedefleriyle sürdürmüştür. Ama bugün Türkiye'deki yöneticiler, stratejik derinlik diyerek kara deliğe atılmış bir dış işleri politikasını yürütmektedirler. CHP, yöneticileri ve örgütüyle mücadelesinin her başlığında yine inadına barış diyecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA