Atso, Genç Girişimciler İçin “Devlet Desteklerini Anlamak” Semineri Düzenledi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu tarafından “Destekli Girişim, Büyük Destekler için Doğru Stratejiler” projesi kapsamında, genç girişimcilere yönelik olarak “Devlet Desteklerini Anlamak” semineri düzenlendi.

Atso, Genç Girişimciler İçin “Devlet Desteklerini Anlamak” Semineri Düzenledi
ATSO Akademi çatısı altında gerçekleştirilen ilk seminere girişimciler büyük ilgi gösterdi. ATSO Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde Eren Ege Stratejik Araştırma Geliştirme Hizmetleri Ltd. Şti uzmanlarından Serpil Arslantaş, devlet destekleri hakkında bilgi verdi, girişimcilerin sorularını yanıtladı.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç, ATSO olarak Antalya bölgesinde genç girişimcilerin güçlenmesini ve her alanda kendilerini kanıtlamalarını desteklediklerini söyledi.

Dinç, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında ortaya konulan hedeflere ulaşabilmek için Türkiye, en büyük zenginliği olan genç nüfusu ile her konuda alan açmak, gençlerin enerjisini, yaratıcılığını, girişimciliğini değerlendirmek zorundadır. Gençlerimizin hayatın her alanında ortaya koydukları yenilikçi, çok renkli ve çok sesli girişimler ülkemizin aydınlık geleceklere ulaşması için bizleri onlarla beraber olma noktasında heyecanlandırmaktadır” dedi.

Bürokrasinin azalması için de mücadele etmeliyiz Genç girişimcilerin karşılaştığı sorunların, temel olarak tüm şirketlerin ortak sorunları olarak görülebileceğini de ifade eden Dinç, şunları kaydetti;
“Gençlerimizin yenilikçi ve değişimi zorlayan girişim fikirlerine doğru zamanda, doğrudan veya dolaylı finansman desteğinin sağlanmasının yollarını bulmak ve açmak bizlerin sorumluluğu olmalıdır. İşte bu nedenle bugün devlet teşvikleri, genç girişimcilere verilen destekler konusunu ele alıyoruz. Aslında bizler bu konuda bilgilenmekle yetinmemeli, bu destek sisteminde gördüğümüz eksikleri de ortaya çıkarmalıyız. Türkiye’de bu tür desteklerde önemli bir sıkıntı, bürokrasidir. Bürokrasinin azalması için de mücadele etmeliyiz.”
ATSO olarak bu çalışma döneminde ortaklık konusuna özel önem vereceklerini kaydeden Dinç, “Özellikle de yeni veya genç girişimcilerin başarısının bir koşulu ortaklıkla güçlenmek, büyümektir. Bizim ortaklık kültürünü, ortaklık hukukunu mutlaka geliştirmemiz gerekiyor. Geçen hafta bu toplantımızın duyurusu için basınla bir araya geldiğimizde ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ın bizlere seslendiği konuşmasında ortak olmayı başarmaya çalışın. Ortaklık kültürünüzü geliştirin. Birlik olmak birçok yeni kapı açar vurgusuna dikkat çekmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında düzenlenecek “Devlet Destekleri Yolculuğu” konulu ikinci seminerin 25 Eylül tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında ATSO Meclis Salonu’nda geçekleştirileceğini hatırlatan Ömer Dinç, ücretsiz olan seminerin tüm girişimcilere ve girişimci adaylarına açık olduğunu sözlerine ekledi.

TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez de yaptığı konuşmada, “Destekli Girişim, Büyük Destekler için Doğru Stratejiler” projesi ile kendi işini kurmak isteyen genç girişimcileri devlet destekleri ile ilgili bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kepez, “Girişimciler projelerini doğru yazdıklarında, hedeflerini doğru belirlediklerinde, işlerini doğru planladıklarında risklerini azaltıp, hedeflerine daha kolay ulaşabilirler. Tüm girişimcilerimizi seminerlerimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA