Atatürk Havalimanı'nda İlk Hac Kafilesine Uğurlama

2013 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara giden 291 kişilik ilk kafile, Atatürk Havalimanı'ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törene, hacı adaylarının yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı.

Beşiktaş Sinan Paşa Camisi Müezzini Veysel Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan törende konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun son anda çıkan programı nedeniyle törene katılamadığını söyledi.

Yaran, hacı adaylarının, Hz. Muhammed'e misafir olmak için yola çıktığını ifade ederek, "Onun Medine-i Münevvere'ye gelirken daha yolda ilk bulduğu fırsatta inşa ettiği Kuba Mescidi'ni görecek ve orada namaz kılacaksınız. Bir Hadis-i Şerif'te, oradaki namazın bir umreye bedel olduğu ifade edilir" diye konuştu.

Haccı, zor olduğu kadar kutlu bir yolculuk olarak nitelendiren Yaran, "Hacı olmak çok kolay bir iş değildir. Ama Rabbim size nasip etti. İnşallah hacı olacaksınız. Fakat unutmayın ki siz hacı kalmalısınız. Hacı kalmak, hacı olmaktan çok daha zor ve önemli bir olaydır. Lütfen döndüğünüzde de örnek insanlar olunuz" ifadelerini kullandı.

Yaran, bu seneki hac adaylarıyla ilgili bilgileri de paylaşarak, şunları söyledi:

"İstanbul'dan 9 bin 30 hacımız gidecek. Siz, o hacılarımızın öncüsüsünüz. Bugünkü kafilemiz 291 kişiyle uçarak, inşallah Medine-i Münevvere Havaalanı'na selametle indirilecek. Bu hacıların 5 bin 183'ü Diyanet İşleri Başkanlığı'yla, 3 bin 847'si ise şirketler vasıtasıyla o mukaddes topraklara intikal edecek. Son kafilemiz 9 Ekim'de hareket edecek."

Törenin sonunda Beşiktaş Müftüsü Hızır Yılmaz tarafında dua okundu. Dua sırasında bazı hacı adaylarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

-Hacı adayları dualarla uğurlandı

Hacı adaylarından Adem Mutlu, eşiyle hacca gitmekten dolayı çok mutluluk duyduğunu belirtti.

Mutlu, kendisinin iki kez hacca gittiğini, eşinin ise ilk kez kutsal toprakları göreceği için çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

Nefize Çelik isimli hacı adayı ise kendi yerine herkesin hacca gitmesini istediğini, kuradan çıkamayan hacı adayları nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Kızı Nurdan Çelik de annesiyle genç yaşta hacca gitmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak, Türkiye'nin birliği, beraberliği, Suriye ve Mısır'daki Müslüman kardeşleri için de dua edeceğini sözlerine ekledi.

Hacı adayı Mevlüde Durusoy da bütün Muhammed ümmetine dua edeceklerini belirtti.

-En küçük hacı adayı Talha Emir

Hacca gidenler arasında yer alan 3 yaşındaki Talha Emir Gör, giydiği hac kıyafeti ve "en küçük hacı" olması dolayısıyla vatandaşların ilgi odağı oldu.

Babası Salih Gör, küçük yaştaki oğluyla hacca gitmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getirerek, "Önemli olan oralara gitmek. İnşallah gittikten sonra asıl mutluluğu yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Hacı adaylarını uğurlamaya gelen yakınlarının da mutlu olduğu, bazılarının ise duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Kaynak: AA