Mudanya'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yılı

BURSA - Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı, törenlerle kutlandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, İskele Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun, Bursa'da konuşlanan 11'inci tümenin Mudanya istikametine yönelmesiyle başladığını anlatan Aktürk, şöyle konuştu:

"Mudanya'nın ilk kurşunu olan Şükrü Çavuş'un emaneti, Mudanya'mıza dönüp baktığımızda, Türk ve dünya tarihi açısından öneminin ne kadar büyük ve gözardı edilemez olduğunu görebiliriz. Kahraman Asker Şükrü Çavuş ve arkadaşlarının, inançlı kararlı ve vatanını, milletini, toprağını koruma adına başlattığı direniş ile Mudanya'nın kurtuluşuna ve düşmandan arındırılmasına kadar geçen zaman, Mudanya Mütarekesi'ne ortam hazırlamıştır. Mudanya'nın kurtuluşunu millet ve Mudanyalılar olarak kutluyor, barışın dostluğun ve kardeşliğin tüm ülkemiz de ve dünya da daim olmasını diliyorum."

Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi'nin de katıldığı tören, Bursa Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibi ile Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk dansları topluluğu ekibinin gösterileriyle son buldu.

Kaynak: AA