Karne Hediyesi Hayvanlar Okullar Açılınca Terk Ediliyor

Çocuklarımızın yaz tatili son günlerine yaklaşırken, 2013-2014 eğitim öğretim yılı ise başlamak üzere.

Karne Hediyesi Hayvanlar Okullar Açılınca Terk Ediliyor
Çocuklarda tatlı bir telaş başlarken, hayvan severlerde de tatlı bir telaş başladı.

Çocuklarını kırmak istemeyen birçok aile her yıl tatil öncesi karne hediyesi olarak kedi, köpek gibi canlı hayvan hediye ettiğini ifade eden Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, “Ancak ailelerin çocuklarını mutlu etmek adına satın aldıkları kedi ve köpeklerin sonu ne yazık ki sokaklarda ya da barınaklarda sonlanmaktadır. Tatil hediyesi olarak alınan canlıların tatil dönüşü sokağa terk edilmesi maalesef sürekli yaşanır duruma geliyor. Alındıktan bir süre sonra sokağa terk edilen hayvanların ve onlardan ayrılan çocukların psikolojilerinde ruhsal çöküntüye neden olduğu gözardı edilmemeli”dedi.

TERK EDİLDİKTEN SONRA NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRIYORLAR
Tatil başlangıcında çocukları mutlu etmek için alınan kedi ve köpekler özellikle de tatil yörelerinden ayrılırken bulundukları yerde terk edildiğini ifade eden Tekinbaş, “Bundan sonrasında ölüm kalım savaşı başlıyor. Küçük bir yavru iken alınıp evlerde ya da bahçelerde güzel yemeklerle beslenmiş, temiz ortamlarda yaşamış hayvanlar bir anda kendilerini sokaklarda yalnız başına buluyorlar, ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Aç kalıyorlar, sokaklarda yaşayan diğer hayvanlar tarafından saldırıya uğruyorlar ya da kaçmayı, korunmayı bilmedikleri için trafik kazalarına maruz kalıyorlar.”ifadelerini kullandı.

Ailelerin çocuklara tatil arkadaşı olarak alınan kedi ve köpekleri terk ederken yaşayacağı zorlukları da düşünmesi gerektiğini ifade eden Tekinbaş şunları söyledi: “Hayvanları terk ederken ölümle yüzyüze bırakmış olabilirsiniz. Lütfen ama lütfen bakamayacağımız hayvanı sahiplenmeyelim, sahiplendiğimiz hayvanı ise terk etmeyelim. İllaki evde hayvan beslenmek isteniyorsa da barınaklarda sahip bekleyen kedi ve köpekler olduğunu hatırlatmak istiyoruz”
Kaynak: İHA