Çorum Emniyetinden "okul Güvenliği" Tedbirleri

ÇORUM - Çorum Emniyet Müdürlüğünce Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim döneminde, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla çeşitli tedbirler alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, yazılı açıklamasında, öğrencilerin, yeni eğitim-öğretim döneminde güvenli bir şekilde öğrenimlerini sürdürebilmesi için bir takım tedbirler aldıklarını belirtti.

Kent merkezindeki birçok okulda emniyet personelinin görevlendirildiğini ifade eden Doğan, okul irtibat görevlilerinin, sürekli okul idareleri ile irtibat halinde bulunacaklarını, okul güvenliği ile ilgili her türlü soruna, anında çözüm bulmaya çalışacaklarını kaydetti.

Okul görevlilerinin, bazı okulların çevresinde tam gün görev yapacağını dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Okulla ilgisi olmayan şahısların eğitim-öğretim ortamın huzurunu bozmasına ve öğrencilerimizi rahatsız etmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir. Eğitim-öğretim ortamlarında rahatsızlık veren şahıslara yönelik 22 Kasım 2012 tarih ve 2012/812 sayılı Valilik kararına istinaden Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır. Motorize ekiplerimiz ise okul giriş ve çıkışları ile okul güzergahlarında önleyici görev ifa edecek, meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edeceklerdir."

Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de, dönem boyunca okul servis araçlarını denetleyeceklerini ve okul çevrelerinde, özellikle öğrenci giriş ve çıkış saatlerinde trafiğin düzenlenmesine yönelik her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması amacına yönelik önleyici mahiyette çalışmalar yapılacağını, internet ve elektronik oyun salonlarının, park ve bahçelerin de sık sık denetleneceğini vurguladı.

Doğan, uzman personel tarafından öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik eğitim çalışmaları da yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA