21. Ayvalık Zihinsel Engellliler Şenliği Start Alıyor

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in katkılarıyla düzenlenen 21. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği 14-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

21. Ayvalık Zihinsel Engellliler Şenliği Start Alıyor
Farklılık, Farkındalık Ayvalık konsepti ile gerçekleştirilecek olan 21. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği için 15 Eylül Günü saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak açılış kokteyli ile start veriliyor. Ayvalık'ın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılacağı gezileri içinde barındıran programa sahip, Ayvalık Kaymakamlığı ve Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu'nun da desteklediği şenlik; Ayvalık'ın gelenekselleşen ve sürdürülebilen etkinliklerinden olacağının ise altı çiziliyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, Ayvalık’ın engellilere yönelik duyarlılığı ile ülke çapında örnek kent olduğuna işaret ederek, “Amacımız ülke genelindeki engellilere kucak açarak, engelli realitesini Türkiye ve dünyaya bir kez daha hatırlatmaktır. Bunu yaparken de engelliler arasında kaynaşma ve dayanışmaya da ev sahibi yaparak, konuk engellilerimizi 5 gün süresince en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA