Yozgat’tan 882 Öğretmen Gitti 862 Öğretmen Geldi
2013-2014 Eğitim öğretim yılı başlarken, tayin döneminde Yozgat’ta 882 öğretmenin il dışına tayini çıkarken yerine 862 öğretmenin ataması yapıldı.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yeni atanan genç öğretmenleri Yozgat'ta görmekten dolayı büyük sevinç yaşadığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 2013 Eylül ayı ilk atama ve kurumlar arası atama ile ilimiz emrine ihtiyaç duyulan 44 ayrı branşta 643 öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. İlimize atanan öğretmenler bugünden itibaren görevlerine başlayacaktır. Yeni atanan öğretmenlerin göreve başlamasından sonra okullarımızda açık olursa ücretli öğretmenlerle bu açıkları kapatacağız” dedi.
Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin’de yaptığı konuşmada Yozgat’a ilk atama olarak 643 öğretmenin atandığını belirterek, “Bu atamalarla norm kadromuzu yüzde 90 oranında tamamlamıyor, ilimizin öğretmen kadrosu dolmuş durumda, eksiklerimiz olursa onu da daha sonra yapılacak atamalar veya yeni görevlendirmelerle kapatacağız. Öğretmen konusunda sıkıntımız olmadığını söyleyebiliriz. İlimize gelen öğretmen arkadaşlarımızı teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. İnşallah ilimizde eğitim öğretim adına çok güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılına altyapı olarak hazır durumdayız. İnşallah pazartesi günü sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime başlayacağız” diye konuştu.
