Yer Fıstığı Kabuğunda Arapça "allah" Yazısı Çıktı

AĞRI - Ağrı'da bir vatandaşın kırdığı bir yer fıstığının kabuğunda Arapça ''Allah'' yazısı çıktı.

Kent merkezinde yaşayan Adnan Ok isimli vatandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruyemişçiden aldığı yer fıstıklarından birinin kabuğunu kırdığında "Allah" yazısını gördüğünde şaşırdığını söyledi.

Kabuğu zarar görmemesi için cam kavanoza koyduğunu anlatan Ok, ailesiyle beraber sohbet ettikleri sırada yazıyı fark ettiğini belirterek, "Allah güzelliğini bize her şeyde gösteriyor. Bu güzellik ismiyle ve yaradılış şekliyle ortada. Bu da bu şekilde örnek olarak insanlara gösterilsin" dedi.

Ağrı Müftüsü İzani Turan ise bu tür durumların olabildiğine şaşırmamak gerektiğini söyledi.

Turan, şöyle devam etti:

"Allah bize yeryüzünde bir gücün, bir kudretin varlığını haykıran alametler zaten gösteriyor. Doğaya, dağlara, havaya baktığımızda Cenab-ı hakkın tezahürünü ve tecellisini görüp iman ediyor insan. Bütün bunları tedvir eden, yöneten oluşunun sahibi olan yüce Allah bir şekilde zaten kendisini bize talim ve tevekkül ettiriyor. Bu konuda sadece bir akıl yormak yeterli olacaktır. Bu her yerde olabilir, bundan daha tabii olan bir şey yok. Kainatın zerreden küreye kadar olan sahibi olan Allah'ın, mutlaka her yerde bir imzası, bir mührü olacaktır. Dolayısıyla bu fıstık kabuğunu da aynı çerçevede değerlendirmek gerekir."

Kaynak: AA