Küre'de Liderlik,girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi Geliyor

Küre ilçe Kaymakamlığının gençlere yönelik eğitim ve proje çalışmaları devam ediyor.

Küre'de Liderlik,girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi Geliyor
İlk defa Küre Kaymakamlığı tarafından uygulanan ve Küre dışında okuyan 15 Küreli üniversite öğrencisine yönelik 8 haftadır süren "Küreversiteli Gençlik'' Eğitim ve proje çalışmaları yaz programının ardından şimdi de ulusal ajansın desteğiyle Küre Kaymakamlığı tarafından uygulanacak proje ile Avrupa Birliğinden 36 gene bir hafta boyunca Liderlik, Girişimcilik ve İnovasyon eğitimi verilecek, Türkiye ve kültürümüz tanıtılacak.
Küre Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi tarafından Avrupa Birliği Gençlik Programına ,Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İşbirliği-Eğitim ve Ağ Kurma eylemi dahilinde başvurusu yapılan Girişimci Ruhunu Keşfet, Çağı Yakala Projesi 10.09.2013-15.092013 tarihlerinde hayata geçecek.

İtalya, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova Cumhuriyeti ülkelerinden 18-25 yaş arası 30 genç ve Küre’den 6 gencimizin de katılımı ile dezavantajlı gençlere yeni fırsatlar sağlamak amacıyla ilçemizde çeşitli faaliyet çalışmaları gerçekleştirilecek. Girişimci Ruhunu Keşfet, Çağı Yakala Projesi’nde düzenlenen 1 haftalık faaliyet takvimimizde yerli ve yabancı gençlerimiz, Girişimcilik, İnovasyon, Liderlik Eğitimleri ile atölye çalışmaları yaparak kişisel gelişimlerine katkıda bulunacaklardır. Düzenlenecek olan il ve ilçe gezileri, kültür geceleri ile hem gençler arasında hem de ülkeler arasında sıkı bağlar kurulacak.
Kaynak: İHA