CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Karşımızda tüm organlarıyla bir dikta devleti var. Hepsi bir olsun gelsinler inancımızı kıramazlar'' dedi.

Günaydın, CHP'nin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir temasları kapsamında bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiasıyla ilgili davanın duruşmasına katıldığını söyledi.

"Bir tek suçları var, CHP'li olmak, çalmamak, çırpmamak'' diyen Günaydın, "Onlar bu suçu işlemeye devam edecekler" ifadesini kullandı.

Bugün Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili davanın duruşmasına da katıldığını belirten Günaydın, şunları kaydetti:

"Bugün, 49 çocuğumuz adına iliklerime kadar utandım bu davaya tanıklık etmekten. Alanlarda, meydanlarda aşkın ve devrimin türküsünü yazan çocuklar bize bugün önderlik ediyorlar. Ahmet Sarısülükler, Abdullah Cömertler bizim onurumuzdur ve hesapları sorulacaktır. Karşımızda tüm organlarıyla bir dikta devleti var. Hepsi bir olsun gelsinler inancımızı kıramazlar. Bugün Alsancak'ta, Basmane'de çocuklarımızı yine gaz bombasına boğuyorlar."

Günaydın, CHP iktidarında polisin protestocuları koruma görevini üstleneceğini, hedef gözeterek protestocuları yaralayanların hesabının sorulacağını söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise yerel seçimlere 8 ay kaldığını belirterek, "Tüm aydınlara, yurttaşlarımıza sesleniyorum, adil bir seçim geçirmek, her türlü baskıdan uzak bir seçim geçirmek istiyoruz. Bunun teminatını ancak iktidar partisi verebilir. Herhalde bunu istemeye hakkımız vardır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da yerel seçimde İzmir'deki CHP belediyelerinin 31'e çıkarılmasını hedeflediklerini anlattı.

CHP'nin yerel yönetimde neleri başardığını Türkiye'ye göstermek istediklerini ifade eden Kocaoğlu, "Bunu başaracağımıza eminiz, yeter ki birlik beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürelim" diye konuştu.

Programda, Silivri Cezaevinde bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın mektubunu milletvekili Mustafa Moroğlu okudu.

Kaynak: AA