Antep Fıstığı Fiyatının Artması

GAZİANTEP - Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği , Antep fıstığı ithalatının serbest bırakılması ve ithalattaki fonun bir yıl süreyle kaldırılması istiyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım ile bir grup üye ve sektör temsilcisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil'i ziyaret etti.

Yıldırım, Arzu ve Pakdil'e, sektörün sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporu takdim etti.

Görüşmelerde, sektörün ve baklavanın en önemli hammaddesi Antep fıstığındaki fiyat artışının konuşulduğu belirtilen açıklamada,

"Mevcut piyasada fiyatı arz-talep dengesi değil yalnızca stokçular belirlemektedir. Antep fıstığında bu oranlarda fiyat artışını gerektirecek hiçbir faktör bulunmamaktadır. Buna karşın ithalat yasağını fırsat bilerek stoklarında hala geçen senenin ürünleri bulunmasına rağmen stok yapmaya devam edenler ve suni fiyat artışına neden olan spekülatörler sadece bizlere değil ülke ekonomisine zarar vermektedirler. Dolayısıyla Antep fıstığı ithalatının bir yıl süreyle serbest bırakılması ve ithalattaki fonun da kaldırılması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.
Kaynak: AA