"vize 8. Tarih ve Kültür Festivali"

KIRKLARELİ - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Dün olduğu gibi bugün de bu coğrafyada varlığımızı tekraren münakaşa etmek isteyen insanlar her daim olacaktır. Yeter ki biz fırsat vermeyelim" dedi.

Uysal, "Vize 8. Tarih ve Kültür Festivali"ne katılmak üzere geldiği ilçede bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Uysal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin muhteşem mazisine uygun bir şekilde geleceğini icra etmesi gerektiğini söyledi.

Geçmişi olmayanların geleceğinin de olmayacağını belirten Uysal, "Siyasetin olumlu ve iklimlendirici fonksiyonunu iyi icra ettiğimiz takdirde bugün konuştuğumuz pek çok kronikleşmiş meselenin, can alıcı, can yakıcı meselenin Türkiye'nin önünde olmaması gereken ve bunların geride bırakmamız gereken meseleler olduğunu iyi biliyoruz. Türkiye ara dönemler, darbeler yaşadı. Olağan üstü şartlar içinde her şeye rağmen meşru çizgiler içerisinde adımlar atabilmeyi, kalkınmayı başardı. Bugün sahip olduğu 76 milyonluk nüfusuyla artık kendi içine kapanan bir ülke değil ama dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye'yi hep beraber ortaya çıkarmak ve daha ileri notaya taşımak durumundayız" diye konuştu.

Türkiye'nin pek çok konuda üstünlüğünün olduğunu vurgulayan Uysal, üstünlüklerin kalıcı bir değer ifade etmediğini savundu.

Uysal, ülkenin üstünlüklerinin hep beraber sevk ve idare edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Birliğimiz ve beraberliğimiz olmalı. Dün olduğu gibi bugün de bu coğrafyada varlığımızı tekraren münakaşa etmek isteyen insanlar her daim olacaktır. Yeter ki biz fırsat vermeyelim. Vatan kaybetmenin acısını yüreğinde, gönlünde zihninde yaşamış insanların nesilleriyiz. Bugün üzülerek ülkemizde birilerinin adeta 1. Dünya Savaşı sonrası tekrar bu bölgeyi, buranın sahibi olan insanların bir araya gelememesi adına uğraşan bir politikayı var etmeye çalıştığını görüyoruz. Yeniden Türkiye'nin sahip olduğu şartları fırsata çevirmek noktasında bir iradeye, siyasete, etle kemiğe büründürmek noktasında bir çabamız var."

Bir milletvekilinin, "Artık 30 Ağustosları niye kutluyoruz" şeklindeki açıklamasını basında gördüğünü ve bunu üzüntüyle karşıladığını anlatan Uysal, "Ülkelerin tarihlerinde zaferler olduğu kadar kaybettiği hezimetleri vardır. Hezimetleri olduğu gibi başarıları da vardır. Bunları bizden sonraki nesillere aktarmak gibi bir mesuliyetimiz varken, bu şuuru kendimizden sonra nesillere ideallerimizle aktarmamız gerekirken, hiç gerek olmadığı halde bu meselelerle gündemi işgal etmek gibi bir çaba içerisindeler" ifadelerini kullandı.

Uysal, daha sonra festival alanında şarkıcı Şafak Sönmez ve Gülşen konserini izledi. Konserin ardından DP Genel Başkanı Uysal ve Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Şafak Sönmez ve Gülşen'e plaket verdi.

Belediye Başkanı Yılmaz, günün anısına Uysal'a da üç boyutlu Mustafa Kemal Atatürk portresi takdim etti.

Kaynak: AA