Batı Trakyalı Gençlerin, Yaz Okulu Sona Erdi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından 15 günlük yaz okulu için Bursa’ya gelen Batı Trakyalı gençler, görkemli törenle uğurlandı.

Batı Trakyalı Gençlerin, Yaz Okulu Sona Erdi
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nın desteğiyle BTTDD tarafından organize edilen 15 günlük yaz okulu sona erdi. Merinos Tarihi Tren İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemek programına BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve Başbakanlık Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluğu uzmanlarından Abdülkadir Doğanay katıldı.

Gençlere yaptığı konuşmada Bursa’da kaldıkları süre boyunca güzel vakit geçirdiklerini belirten Köse, "Bursa ve ilçelerinde gerçekleştirilen Tarihi ve kültürel gezi programlarından umarım iyi izlenimler elde etmişsinizdir. Batı Trakya’ya daha donanımlı ve öz güvenle döndüğnüze inanıyorum, Batı Trakya’ya döndüğünüz zaman burada yaşadıklarınızı ailelerinize, akrabalarınıza ve arkadaşlarınıza anlatın. Çünkü oradaki soydaşlarımızın da, Türkiye’de onları düşünen ve kalbi hep onlarla bir atan yönetici ve hemşerilerinin olduklarını bilsinler. Birlikteliğimiz hep bugünkü gibi sıcak ve samimi kalsın" şeklinde konuştu.

Son olarak dernek olarak kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu ifade eden Köse, gençlerin istedikleri zaman kendilerine rahatlıkla ulaşabileceklerini söyledi.

Başbakanlık Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluğu Uzmanı Abdülkadir Doğanay ise, gençlerin Osmanlı’nın kuruluşuna ev sahipliği yapmış Bilecik’i de gezme fırsatı bulduğunu ve 15 günlük bu geziyle artık Türkiye hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Ayrıca bu program boyunca gençlerin burada yaşadıklarını memleketlerinde anlatmalarının ise, Türkiye’nin imajını güçlendireceğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA