Ceza Yerine Bayram Şekeri

Ardahan’da trafik canavarının bayram mesaisini engellemek için seferber olan jandarma trafik ekipleri, sürücüleri hem trafik kuralları hakkında bilgilendirdi hem de şeker ve kolonya ikram etti.

Ceza Yerine Bayram Şekeri
Ardahan Merkez 1. Trafik Timi, Kars Ardahan karayolunda trafik uygulaması yaparak sürücülere trafik kurallarıyla ilgili bilgi verip bayram şekeri ikram etti. Jandarma trafik ekibi, sürücülere bayram tatili süresince karayollarında trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiğini ifade ederek, sürücülerin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri sebebiyle trafik kuralarına riayet ve dikkat etmediklerini, bunun sonucunda da üzücü kazalar meydana geldiğini vurguladı.

Uygulamadan oldukça memnun oldukları gözlenen sürücü ve yolcular ise ikramlardan dolayı jandarma ekiplerine teşekkür ederek yollarına devam etti.

Ailesi ile köyüne giden Ümit Koç, "Sizin de gördüğünüz gibi olumlu bir uygulama. İnsanların kaynaşmasını ve yakınlaşmasını sağlıyor. Böyle güzel bir uygulamanın olması bizleri de onore ediyor" diye konuştu.

Posof ilçesine bayramlaşmaya giden Güven Öktem ise, "Jandarmanın yaptığı bu uygulama ile kazaların önüne geçilmiş olur. İnsanlar biraz daha temkinli gider. Kontrol olması iyi bence" dedi.

Kaynak: İHA