Camisiz Atina'da Müslümanlar Bodrum Katlarında Bayram Namazı Kıldı

Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde, caminin bulunmadığı tek başkent olan Atina'da müslümanlar, bayram namazlarını bodrum katı ve garaj benzeri mescide dönüştürülen yerlerde kıldı.

Çoğunluğu Arap ülkelerinden vatandaşların teşkil ettiği müslümanlar, bir binanın bodrum katında oluşturulan El Selam Mescidi'nde bayram namazlarını kılarak, bayramlaştılar.

Yunanistan Müslümanları Derneği Başkanı Naim Amandur yaptığı açıklamada, "Maalesef şu an bir camimiz yok. Umarız gelecek yıl Atina'da bayram namazını bir camide kılarız. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Amandur ayrıca, "Tüm dünyadaki müslümanların bayramlarını kutluyoruz. Çok şükür Allahımıza bu sene de bayrama kavuşmayı nasip etti. Suriye, Mısır ve Filistin'deki kardeşlerimiz için de dua ediyoruz. İnşallah onlar da huzur dolu, istikrarlı günlere kavuşacaklar. Sabredenler için zafer yakındır" ifadelerini kullandı.

Atina'da cami inşaatı için izin çıktığı belirtilmesine rağmen 2004'ten bu yana bu konuda herhangi somut bir adım atılmadı. Temmuz ayında cami inşaatı için yapılan ihale üç kez tekrar edildi ancak hiçbir Yunan şirketi ihaleye katılmadı ve ihale sonuçsuz kaldığı için inşaat ertelendi.
Kaynak: İHA