Büyükelçi Zekeriya Akçam'ın Acı Günü

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam'ın babası Adil Akçam, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Büyükelçi Zekeriya Akçam'ın Acı Günü
Baba Akçam'ın cenazesi memleketi Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Sarıbeyler beldesi Çukurçayır köyünde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Büyükelçi Zekeriya Akçam'ın babası Adil Akçam'ın (80) göğüs hastalığı rahatsızlığıyla ilgili bir süredir Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görmekte olduğu, tedavisi devam ederken dün hastanede vefat ettiği bildirildi.

Acı haber üzerine Türkiye'ye gelen Zekeriya Akçam babasının cenazesini toprağa verdi. Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Sarıbeyler beldesindeki Yeşilli Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Büyükelçi Akçam ile birlikte TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfü Aslan, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticisi Zekai Kafaoğlu ile aile yakınları katıldı.

Ramazan Bayramı arifesinde baba acısı yaşayan Büyükelçi Akçam üzüntülerini paylaşan herkese teşekkür etti. Adil Akçam'ın cenazesi, doğduğu köy olan Sarıbeyler beldesine bağlı Çukurçayır köyündeki köy mezarlığına defnedildi.

Bu arada, TBMM Başkan Vekili Yakut, Savaştepe ilçesindeki cenazeden sonra Vali Ahmet Turhan'ı da makamında ziyaret etti. Valilikte bir süre dinlenen Sadık Yakut'un daha sonra Ankara'ya hareket ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA