Kayseri Valiliği’nden Ramazan Bayramı Tedbirleri

Kayseri Valiliği’nce, Kayseri’de Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçmesi için bazı tedbirler alındı.

Vali Orhan Düzgün, Kayseri ili genelinde vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirlerinin alınması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdi.

Vali Düzgün, genelge ile Kayseri ili mülki hudutları dahilinde Ramazan Bayramının huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere emniyet, asayiş, trafik, tertip ve tedbirlerinin ivedilikle alınmasını istedi.

Bayram tatillerinde, kara yollarında trafik yoğunluğunun özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde çok önemli oranlarda artış gösterdiğini belirten Vali Düzgün, bayram sevincine gölge düşmesinin engellenebilmesi amacıyla idare açısından gerekli tedbirlerin alınıp yoğunlaştırıldığını, ancak bunlara ilave olarak vatandaşların da aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için birtakım tedbirler alındığını ifade eden Vali Düzgün, “Ramazan Bayramı süresince kara yollarımızda vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, personelimiz tarafından her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz davranılarak, mevcut trafik denetimlerine ek olarak kara yollarımızda bazı tedbirler alınmıştır” dedi.

Vali Düzgün, ilgili kurumlara gönderdiği ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirilmesini istediği genelgede uygulamaya konulmasını istediği tedbirleri ise şöyle sıraladı:
-İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 7 Ağustos 2013 Çarşamba gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 12 Ağustos 2013 Pazartesi gününe kadar aksaksızca sürdüreceklerdir.

-Havaalanı, gar ve terminallerde; yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet kara yolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecektir.

-Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları, özellikle alışveriş yerleri ile eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir.

-Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına açık tutacaklardır.

-Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

-Sağlık, Nöbetçi Eczane ve Haberleşme ile Elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimler sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır tutulacaktır.

-Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sağlanacaktır.''
Kaynak: İHA