BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklama Yaptı

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Umut ediyorum ki Ramazan Bayramı'ndan sonraki son çeyrekle hem Türkiye ekonomisinde hem ihracatımızda artış yakalayacağız" dedi.

Burkay, basın mensupları için düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik ayı ramazanın Bursa'ya yakışır bir şekilde geçtiğini, BTSO olarak kentin sosyal dinamiklerini kaynaştırmak adına "BTSO İftar Sofrası" uygulamasını başlattıklarını söyledi.

Ramazan boyunca 65 bin Bursalı ile iftar açtıklarını dile getiren Burkay, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki hasta refakatçilere için her gün 400 kişilik iftar yemeği dağıttıklarını, Suriye'den gelen 150 misafiri de iftar sofrasında ağırladıklarını anlattı.

Ekonomik gelişmelere de değinen Burkay,"Dünyanın dev ekonomileri durgunlukla mücadele ederken küresel ekonomik belirsizlikten en az etkilenen ülkelerden olan Türkiye, gösterdiği büyüme performansıyla bölgenin yükselen yıldızı durumunda" diye konuştu.

Son dönemde ihracatta ciddi daralmalar yaşandığını belirten Burkay, şöyle devam etti:

"Türkiye, alternatif pazarlarda yaptığı çalışmalarla dünyada ihracatını 3 puan da olsa artıran ülkeler arasında. Bizim yılın ikinci yarısı ile ilgili çok olumlu görüşlerimiz vardı ama son iki ayda bu görüşler durağana çevrildi. Umut ediyorum ki Ramazan Bayramı'ndan sonraki son çeyrekle hem Türkiye ekonomisinde hem ihracatımızda artış yakalayacağız."

Kaynak: AA