Trabzon Belediyesi Yaz Kuran Kursu Öğrencilerini Ödüllendiriyor

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da bulunan camilerde yaz Kuran Kursu'na giden öğrencileri ödüllendiriyor.

Trabzon Belediyesi Yaz Kuran Kursu Öğrencilerini Ödüllendiriyor
Başkan Gümrükçüoğlu’nun talimatı ile Trabzon’daki camilerde Kuran ve din eğitimi alan çocuklar belediyenin geziler için tasarladığı üstü açık otobüsle şehir turuna çıkıyor. Okulların kapanması ile birlikte camilerde başlayan yaz Kuran kurslarına devam eden çocuklar belediyenin organize ettiği şehir gezisi ile hem yaşadıkları kenti tanıyor hem de stres atıyor. Kuran kursu hocalarının ve belediye görevlilerinin refakatinde güzel bir gün geçiren öğrenciler belediyenin ikram ettiği dondurma ile de ödüllendiriliyorlar. Uzun bir okul döneminden sonra yaz tatillerini Kuran ve din eğitimi alarak değerlendiren öğrencilere farklı bir gün yaşatmak istediklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, Fatih camii Kuran kursana giden öğrenciler ile şehri gezdi. Öğrencilerle birlikte belediye otobüsüne binen Başkan Gümrükçüoğlu, yolculuk boyunca çocuklarla sohbet ederek şakalaştı. Çocuklarla beraber Atatürk Köşkü’ne çıkan Başkan Gümrükçüoğlu güzergah üzerinde bulunan bir pastaneden çocuklara dondurma ikram etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı yarının idarecileri olacak çocuklarımızın imanlı nesiller olarak yetişmesi ülkemiz ve milletimiz için çok önemlidir. Yaz tatillerini din ve Kuran eğitimi alarak değerlendiren çocuklarımıza hem yaşadıkları şehri tanıtmak hem de kendilerini ödüllendirmek istedik. Çocuklarının mensubu oldukları dini en iyi şekilde öğrenmeleri ve yüce kitabımız Kuranı okuyabilmeleri adına hassasiyet gösterten ailelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA