Gaziemir'in 'altın Çocuklar'ı Avrupa Yolcusu

Başarılarıyla adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği Taekwondo takımı, son katıldıkları turnuvada iki Türkiye birinciliği kazandı.

Gaziemir'in 'altın Çocuklar'ı Avrupa Yolcusu
Romanya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek sporcuları makamında ağırlayan Başkan Şenol, “Gurur kaynağımız oldunuz” dedi.

2009 yılından bu yana başarıdan başarıya koşan, katıldığı turnuvalardan dereceyle dönen Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği Taekwondo takımı, son katıldığı Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda iki birincilik kazandı. Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından Kayseri’de düzenlenen ve 72 ilden bin 30 erkek, 650 bayan sporcunun yarıştığı turnuvada, bayanlar 41 kilogramda Birsunur Dede ile erkekler 37 kilogramda Ahmet Dinçal birincilik kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. Başarılarıyla kentin gurur kaynağı olan sporcular turnuvadan döner dönmez antrenörleri Hasan Taştan’la birlikte soluğu Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yanında aldı, mutluluklarını paylaştı. Sporcuları makamında kabul eden Başkan Şenol, “Gaziemir’imizin gurur kaynağı oldunuz” dedi.

ŞAMPİYONLAR ROMANYA YOLCUSU
Dernek Başkanı Yılmaz Ağırtaş liderliğinde Başkan Şenol’u ziyaret eden taekwondocular, Şenol’a, Romanya’da düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Şampiyona’sında Türkiye’yi temsil edeceklerinin müjdesini de verdi. Milli formayı giyecek olmanın heyecanını yaşayan sporcular, Başkan Şenol’a turnuvadan dereceyle dönme sözü verdi.

Ankara’daki milli takım kampına katılmak için gün sayan Birsunur Dede ve Ahmet Dinçal, çalışmalarını Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda sürdürüyor. Milli takıma seçilmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden sporcular, olimpiyatta Türkiye’yi başarıyla temsil eden Servet Tazegül’ü örnek alıyor ve olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor. Hem şampiyon hem sınıf birincisi olan Birsunur Dede, bu sporun özgüvenini geliştirdiğini söylerken, Ahmet Dinçal, sporsuz bir yaşam düşünemediğini vurguladı.

Şampiyonlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşayan Antrenör Hasan Taştan, “Çok yetenekli sporcularımız var. Uluslararası turnuvalar ve hatta olimpiyatlarda sporcularımızın dereceler alacağından eminim” diyor. Taekwondonun gençlere özgüven, disiplin, hayata karşı güçlü bir duruş ve yeni arkadaşlıklar kazandırdığını söyleyen Taştan, ebeveynlerin çocuklarını bilinçli bir şekilde spora yönlendirmelerini istedi.
Kaynak: İHA