Turistler İçin Türk Geceleri Düzenleniyor

ANTALYA - Kemer'de turistler için düzenlenen "Türk Geceleri", ilgi görüyor.

Kemer'de tatil yapan yabancı turistler, konakladıkları otellerde düzenlenen Türk gecelerine ilgi gösteriyor. Mehteran takımının yanı sıra halk oyunu gösterilerin de sunulduğu gecelerde turistler, doyasıya eğleniyor. İlçedeki turistik tesisler, misafirlerini eğlendirmek için renkli ve eğlenceli şovlar düzenliyor.

Etkinliklerle tatil yaptıkları ülkenin kültürünü de tanıma fırsatı bulan turistler, bu anları kamera ve fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştiriyor. Gecede ayrıca semazen gösterileri de yer alıyor.

Bone Dea Oteli Genel Müdürü Evren Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk gecelerini düzenlemelerindeki amacın Anadolu kültürünü, örf ve adetlerini turistlere öğretmek olduğunu söyledi.

Türk misafirperverliğini ve geleneklerini turistlere anlatmak istediklerini dile getiren Yağcı, "Yabancılara sadece Türk geleneklerini ve kültürünü öğretmiyoruz. Bunun yanında beyaz şov ve Rus geceleri de düzenliyoruz. Eğlenceler sabah Türk müzikleriyle başlıyor. Genelde Rus misafirler var ve Türk müziklerini biliyorlar. Konsept olarak Türk yemekleri veriliyor. Gece ise Anadolu'nun 5-6 bölgesine ait halk oyunu gösterileri oluyor. Bunun yanında semazen, oryantal ve Mehteran takımının gösterileri yapılıyor" dedi.

Kaynak: AA