Yenimahalle Zafer İle İşıldadı

Yenimahalle zafer ile ışıldadı.

Yenimahalle Zafer İle İşıldadı
Yenimahalle Belediyesi, Zafer Bayramını’nın 91. yıldönümünü dolayısıyla fener alayı düzenledi.

Yenimahallelilerin yoğun ilgi gösterdiği, ellerindeki meşalelerle caddeleri aydınlattığı Fener Alayı Yürüyüşü coşku ile devam etti.

YENİMAHALLE’DE EĞLENCELİ SAATLER
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, İlçe Başkanı Ali Buçan, Meclis üyeleri ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının eğlenceli ve unutulmaz saatler yaşattığı ifade edildi. Adnan Kahveci Park’ından başlayan yürüyüşe apartmanlarının balkonlarında ve parklarda oturan, yürüyüş yapan vatandaşlar alkışlarla ve sloganlarda destek olduğu aktarılarak, Fener Alayı yürüyüşü boyunca 10 yıl marşı söylendiği belirtildi. ‘Ne mutlu türküm diyene’ sloganları atıldığı kaydedildi. Yaşar, yürüyüş esnasında çevreden alkışlarla ve ıslıklarla kutlamalara katılan Yenimahalle sakinlerini el sallayarak selamladı. Yenimahalle caddeleri fener ışıkları ve bayraklarla renklendi.

YENİHAHALLE BELEDİYESİ BAŞKANI YAŞAR’DAN ÇOŞKULU KONUŞMA
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Bugün destansı savaşın, dünya tarihine mucize olarak geçen bir zaferin 91. yıl dönümü kutluyoruz. Bugün sıradan bir gün değil, sıradan bir bayram değil. 30 Ağustos bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı, Sevr Antlaşması’nı parçaladığı, Lozan Barışı’ nı sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür. Yenimahalleli hemşerilerimle gurur duyuyorum. Anadolu’mun taşını seviyorum, ovalarını seviyorum. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’yi seviyorum. Sevdam halk sevdasıdır, halkımı seviyorum”

Kaynak: İHA