Parklarda Spor Yapan Kadınlar Buluştu

KAYSERİ - Büyükşehir Belediyesi, parklarda spor yapan kadınları bir araya getirdi.

Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki buluşmaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki eşi Neşe Özhaseki ile katıldı.

Burada konuşan Özhaseki, kentin yeni projelerinden Anadolu Harikalar Diyarı'nın 700 bin metrekare alana sahip olduğunu, içinde barındırdığı 10 ayrı etkinlikle büyük bir eğlence alanı olduğunu söyledi.

Özhaseki, gerçekleştirdikleri projelerle insanlarının yaşadıkları kentlerden keyif almalarını amaçladıklarını kaydetti.

Kayseri'de ve Türkiye'de işlerin yolunda gittiğini, barış ve hoşgörü ortamının devamı için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Özhaseki, "Ülkemizin etrafı ateş çemberi. Mısır, Suriye, Irak gibi ülkelerin durumlarına düşmenin kolay. Ancak o durumdan çıkmak zor. Var olan birliğimizi devam ettirmek için herkese görev düşüyor. Bize düşen barış ve hoşgörü ortamının devam etmesi için gayretimizi sürdürmek ve dua etmek" diye konuştu.

İstanbul'da Gezi Park'ı odaklı yaşanan olayları anımsatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"İstanbul'da ilk başta ağaç kesilir kesilmez diye makul bir protesto başlamıştı. Herkes şehriyle ilgili söz söyleme hakkına sahip. Ama arkasına baktık ki örgütler boy göstermeye başladı.

Ellerinde molotoflu adamlar ortaya çıkmaya, insanlar ölmeye başladı.

İş masum bir protestodan çıktı, başka bir şeye dönüştü. Bu artık makul olmaktan çıkıyor. Bu ortamı başlatmak gerçekten çok kolay. Yangın başladığı zaman bunun geri dönüşü çok zor. Mısır'ı bu hale getirmek kolay ancak eskiye dönüştürmek çok zor. Ülkemizde de bize düşen bu barışın devamı için çaba sarf etmek ve dua etmek. Kavgalı ortamlara karşı hepimizin uyanık olması lazım."

Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ. Genel Koordinatörü Ali Üstünel ise, 2004 yılında 4 parkta 200 kişi ile başlanan sabah sporunun bugün 24 parkta günlük ortalama 3 bin kişiyle devam ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından parklarda sabah sporu yapan hanımlar adına Çiğdem Mutier bir konuşma yaparak sağlanan imkanlardan dolayı Özhaseki'ye teşekkür etti.

Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'ye çiçek takdim edilmesinin ardından kadınlar Harikalar Diyarı'nı gezdi.

Kaynak: AA