Başbakan Yardımcısı Arınç, Alanya'da Nikah Şahitliği Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir akrabasının nikah törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Alanya'da Nikah Şahitliği Yaptı
Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Sarı Hüsnü' olarak tanınan Hüsnü Yönet'in oğlu Ali Yönet ile jeoloji mühendisi Dilşen Akkaya'nın Park Alanya'daki düğün törenine katıldı.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Ali Yenialp'in kıydığı nikahta damadın nikah şahitliğini Arınç, gelinini nikah şahitliğini ise ağabeyi Tolga Akkaya yaptı.

Arınç, aile birliğinin önemine değinerek, "Öncelikle bu gençlerimize Allah'tan sağlıklar ve mutluluklar diliyoruz. Bir ömür boyu birbirlerini daha çok severek, daha çok bağlılık duyarak örnek bir aile kursunlar. Biz de onlarım mutluluklarını her an görelim. Ailelerini de tebrik ediyorum. Bu akşam, bu nikaha katılan sevgili dostlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Evlenmeye çok önem verdiğini kaydeden Arınç, "İnancımıza, geleneklerimize, toplumun temel yapısı olan ailenin mutlaka korunmasını ve güçlü temellere dayanmasını istiyorum. Hayatın her günü bu akşamki gibi sevinçli, heyecanlı ve coşkulu olmayabilir. Günlük sıkıntılar olabilir. Hayatın bin bir cilvesi olabilir. Sabırlı olacaklar, birbirlerine daha çok sarılacaklar. Zorlukları da inşallah büyük bir kolaylıkla aşacaklar. Çünkü toplum güçlü olacaksa ailelerin güçlü olması lazım" dedi.

Nikah memuru Ali Yenialp'i de yönetim ve sunumundan dolayı tebrik eden Arınç, "Ankara'da bu kadar nikahlara katılıyorum. Ankara böyle değerli evlendirme memurundan yoksun. Ali beyi Ankara'ya transfer etmemiz lazım. Gelip oradaki nikah memurlarına bir ders vermesi lazım. Bu kadar tatlı dilli bir insan ancak Alanya'ya yakışıyor. Ali beyin sözlerine hayır demek mümkün değil" dedi.

Arınç konuşmasının ardından aile cüzdanını gelin Dilşen Akkaya'ya verirken, nikah memuru Ali Yenialp ise damat Ali Yönet'e yemek kitabı hediye etti.

Geceyi Alanya'da geçirecek olan Arınç, çeşitli ziyaretlerin ardından yarın öğle saatlerinde ilçeden ayrılacak.
Kaynak: İHA