Giresun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Giresun’da 30 Ağustos Zafer Bayramının 91. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Giresun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Hükümet Konağı önünde saat 9.00’da başlayan kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu, istiklal marşı ve bayrağın göndere çekilmesi ile devam etti.
Programa, Giresun Valisi Hasan Karahan, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, daire müdürleri, askeri yetkililer, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ardından, Vali Hasan Karahan, Milletvekili Mehmet Geldi, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu birlikte tebrikleri kabul etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aksu Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cemalettin Aydınoğlu tarafından yapıldı. Aydınoğlu “ Bu bayram, 26 Ağustos günü başlayan 30 Ağustos tarihinde Dumlupınar’da başkomutanlık meydan muhaberesi ile taçlanan inancın ve çalışkanlığın bayramıdır. Mustafa Kemal Atatürk bu süreçte yeni bir hedef göstermiştir. “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri” Bu emri duyan askerler 9 Eylül’de Yunanlıların İzmir’i terk etmesini sağlamışlar, 18 Eylülde de Batı Anadolu’yu düşmandan temizlemişlerdir. Bu zafer Anadolu’nun yeniden ve ebedi olarak Türk yurdu olarak kalmasını sağlayan meydan muharebelerinin sonuncusudur. Hepimize kutlu olsun. “şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, halkoyunları gösterisi yapıldı. Program geçit töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA